Ero Adeniini ja adenosiiniadeniini

Tutkimuksessa kemian kemikaalien ryhmitellään rakenteellisia samankaltaisuuksia. Tämä riippuu monista tekijöistä, kuten pohja elementtejä, tyyppi joukkovelkakirjojen jotka pitävät elementit yhteen, ja muut kiinnitetty yhdisteitä. Nämä ovat perusperiaatteita taustalla nimikkeistön eri kemikaaleja. Huolimatta eri luokittelujen, kaksi kemikaaleja voi kuulostaa samankaltaisia, koska ne voivat olla samanlaisia ​​komponentteja. Tämä näkyy kemikaaleja kuten adeniini ja adenosiini, jotka voidaan sekoittaa keskenään. Nämä kemikaalit ovat rakenteellisia ja toiminnallisia eroja, joita käsitellään tässä artikkelissa.

Adenine

Adeniini on puriini- johdannainen, joka muodostaa, kun pohjaosa kaikkialle kohtasi nukleiinihapot, deoksiribonukleiinihappo (DNA) ja ribonukleiinihappo (RNA). Tämä kemiallinen eristetään ensin happohydrolysaatin nimisen proteiinin nuclein, joka löydettiin naudanlihaa haimassa 1885. Purines koostuvat viisijäsenisen imidatsolirenkaan yhdistettynä kuusijäsenisen pyrimidiinirenkaan. Puriinit ovat edelleen luokitella lukumäärän aminoryhmien ja oksiryhmät, jotka on integroitu niiden perus-rakenneosia. Adeniini sisältää kuusi aminoryhmiä, ja kutsutaan 6-amino puriini. Molekyylikaava adeniinia on C5H5N5. Adeniini voidaan kemiallisesti syntetisoida kuumentamalla ammoniakista, vedestä, ja syaanivetyä monta päivää. Toinen tapa tuottaa adeniinin kautta säteilytetään laimea syaanivedyn ratkaisu.

Adeniini toimii yhtenä typpiemästen nukleiinihappoja. Nukleiinihapot, DNA ja RNA, ovat rakenneosia ihmisten ja eläinten geneettisen materiaalin. Adeniini, myös, toimii esiaste adenosiinin, josta keskustelemme seuraavassa tämän artikkelin. Adeniinin, myös on terapeuttinen merkitys. Nämä johdannaiset, jotka kantavat asyklinen nukleosidi fosfonaatit todettiin olevan anti-virus ja sytostaatit toimintaa. Tällä hetkellä nämä kemikaalit ovat ainesosia lääkkeitä, joita käytetään virusinfektioiden hoitoon Human Immunodeficiency Virus, hepatiitti B ja C virukset, sytomegalovirus, ja Epstein-Barr-virus.

adenosiini

Adenosiini on puriinin -nukleosidianalogien, joka sisältää adeniinia sen nucleobase. Nukleosidi on yhdiste, joka sisältää nukleoemäs, joka on kiinnitetty sokerimolekyyli kautta glykosidisidoksella. Adenosiinin sokeri osa on riboosi. Sen kemiallinen kaava on C10H13N5O4. Verrattuna adeniini, adenosiini ei ole osa geneettistä materiaalia. Pikemminkin se on tärkeää erilaisissa fysiologisissa prosesseissa kehon koska se toimii johdannainen on tärkeä energian lähde: adenosiinitrifosfaatista. Todisteena sen nimikkeistön Adenosiinitrifosfaatti sisältää kolme fosfaattia molekyylejä. Tämä on tärkeä kemiallinen solujen hengitystä ja aineenvaihduntaa.Adenosiini itsessään on välittäjäaine, joka palvelee eri fysiologisia toimintoja. Jos se sitoutuu sileän lihaksen verisuonia, se aiheuttaa verisuonten rentoutumaan, jolloin verenkierto paranee. Tämä tukee merkitys tutkimuksessa lääketieteen koska sydämessä, adenosiini sitoutuu reseptoreihin, joka aktivoi signaalinvälitysreitin. Tämä aiheuttaa vaikutus johtuminen polkuja sydämen. Tämä on syy, miksi adenosiini käytetään hätätilanteessa lääkitys joissakin tapauksissa hengenvaarallisia sydämen rytmihäiriöitä.

Yhteenveto
Kemialliset yhdisteet ovat saaneet nimensä rakennekomponentit. Kemikaaleja samanlaisia ​​komponentteja, kuten nähdään adeniini ja adenosiini, voi olla hämmentävä, koska samanlaisia ​​kuulostava nimiä. Nämä kemikaalit on erilaiset rakenteet ja toiminnot. Adeniini on puriini- johdannainen, joka koostuu kuudesta aminoryhmiä yhdistettynä viisijäseninen imidatsolirenkaan, ja fuusioitunut kuusijäseninen pyrimidiinirenkaan. Adeniini on esiaste adenosiini, joka on syntetisoitu kiinnittymisen sokeria osan läpi glykosidisidoksella. Sekä adeniini ja adenosiini on tärkeitä tehtäviä ihmisen kehon. Adeniini on osa geneettistä materiaalia, kun taas adenosiini toimii välittäjäaine ja toimii esiaste Adenosiinitrifosfaatti, joka on pääasiallinen energialähde soluja. Adeniinia ja adenosiini, myös on terapeuttinen toimintoja. Adeniinijohdannaiset ovat valmistaa farmaseuttisesti viruslääkkeiden, kun taas adenosiini on farmakologisen aineen, joka kohtelee johtumishäiriöitä sydämen.

: