Ero Amino Acid ja proteiinitAMINOHAPPOJA vs. proteiinit

Aminohapot ovat ratkaisevan tärkeitä elämään, ja on tulokset toimintoja. Eräs erityisen päätoimittaja funktio Aminohapot on toimia rakennuspalikoita proteiinia kehossa. Sellaisenaan ne ovat välttämättömiä luomaan rakenteellisia proteiineja, jotka ovat lineaarisia ketjuja aminohappoja, entsyymejä, ja jotkut hormonit yhdessä välittäjäaineiden. Aminohapot voidaan liittää yhteen siirtämällä sarja luoda valtava erilaisia ​​proteiineja. Ne ovat myös huolissaan eri aineenvaihdunnan putkiin, jotka vaikuttavat liikunta ja aineenvaihduntaan.

Kaksikymmentäkaksi aminohapot ovat kuten odottaa sisällyttää polypeptidejä ja tunnustetaan Proteinogeeniset tai standardin aminohappoja. Näistä 20 on ohjelmoitu yleisen geneettisen koodin. Siitä syystä, että niitä ei voida tehdä muista yhdisteistä ihmiskehoon, kahdeksan standardin aminohappoja kutsutaan 'välttämätön' ihmisille, joten se saa vaatia kulutetaan elintarvikkeena.

Valmistuksen lisäksi, koska niiden keskeinen rooli biokemian, aminohapot ovat välttämättömiä ravintoa ja ovat suurimmaksi osaksi käytetty ruokaosaaminen.

Ketjut aminohappojen kutsutaan proteiineja. Proteiinit koostuvat yhdestä tai täydentävän polypeptidien helpottaa biologisen toiminnan ja luonnollisesti muodostettu pallomainen toisin rustoinen ulkonäkö. Polypeptidi on yksi lineaarinen polymeeriketju aminohappoja. Se on kiinnitetty yhdessä peptidisidosten kytkemällä karboksyyli- ja aminoryhmien rajoittuvien aminohapon jäännöksiä.

Suoneen muiden orgaanisten makromolekyylien, ottaa esimerkiksi polysakkarideja lisäksi nukleiinihappojen ja proteiinien on välttämätön jakeet elämänmuotojen ja hankkia osa lähes jokaisen yksittäisen kehitystä soluissa. Lukemattomat proteiinit ovat aineita sekä entsyymejä tarkoituksenaan katalysoi biokemiallisia vasteita ja ovat pohjimmiltaan kehon 'toiminnasta ja aineenvaihduntaa. Proteiini on myös rakenteellisia tai pintapuolinen ammateissa tukea lihaksen, ottaa esimerkiksi myosiinin ja aktiini. lisäksi solufaasia, loput proteiinit ovat merkittäviä, kuten on solun 's varoitus, suojaa ja solujen yhdistämiseen. Eläimet vaativat ja täytyy saada käsiinsä välttämättömän aminohapon ruokaa, koska proteiini on myös välttämätön eläimissä 'tarvittava ruoka, kun otetaan huomioon se, että eläimet eivät voi valmistaa jokaisen aminohappojen. Vuoden etenemistä imeytymistä, eläimet aineenvaihdunta kulutetaan proteiinin tehden irrotettu aminohappoja, jotka kuluu aineenvaihduntaan ja elimistön 'toimintaan.

Pieni määrä ensisijainen aminohappoja paljastui lähellä alussa 19. luvulla. Asparagiinit löydettiin vuonna 1806, kun kemisti Pierre Jean Robiquet ja Louis-Nicolas Vauquelin yksinäinen yhdiste, ensisijainen aminohappo altistua parsa joka antoi pohjan olla asparagiinit. Lisäksi alussa 19th century 1810, kystiini oli myös erilainen aminohappo, joka paljastui. Kysteiini, sen monomeeri oli altistunut pian vuonna 1884. Leusiini ja Glycine havaittiin myös lähes tässä vaiheessa, viime 1820. Kuitenkin vuonna 1898, käyttö sanan aminohapon Englanti kielellä alkoi.

Gerardus Johannes Muldazer, hollantilainen kemisti pääasiallisesti havainnollistettu proteiinien lisäksi nimeämällä se vuonna 1838 kemistien Ruotsista. Saksalainen Carl von VOIT oli yksi ensimmäisistä ravitsemukselliset tutkijat ovat väittäneet, että proteiinit olivat yleisesti merkittävästi ravinteiden vaaditaan, ja tarkoitettu ylläpitämään elimistön 's koostumus. Siitä syystä, että he tajusivat, että liha säveltää liha, kunnes 1926 perustavanlaatuinen vastuulla proteiinin entsyymi eläviin elämänmuotoja olivat toisaalta ole täysin tunnustettu. tällä hetkellä James Sumner antoi käsityksen siitä entsyymit ureases jotka selville olevan todellisuudessa proteiini. Toisaalta, Frederick Sanger sekvensoitu Insuliini, joka oli tuohon aikaan, aikaisintaan proteiinin eteni. ja niin hän voitti Nobelin tarkoitettu tähän saavutus vuonna 1958.Aminohapot muodostavat 75% ihmisen. Ne ovat välttämättömiä lähes jokainen kehon toimintaa. Jokainen kemiallinen reaktio, joka tapahtuu elimistössä riippuu aminohappojen ja proteiinien, että ne tuottavat.

Välttämätön aminohapot on nieltäväksi päivittäin. Proteiinien hajoaminen tulos ei ole saada riittävä määrä jopa yksi 10 välttämättömiä aminohappoja. Ihmiskeho ei yksinkertaisesti varastoida aminohappoja myöhempää käyttöä, kuten se tekee rasvojen ja tärkkelys. Voit törmännyt aminohappoja monissa paikoissa ympäristössä. Itse asiassa yli 300 on löydetty luonnosta, sellaisista eri lähteistä kuten mikro-organismeja ja meteoriitit. Nyt näemme, että on tärkeää saada riittävä aminohappojen jotta sillä olisi riittävästi proteiinia noudattaa elin 'tarpeisiin.

YHTEENVETO:

1. Aminohapot toimivat rakennuspalikoita kehon proteiini, kun taas ketjujen aminohappoja ovat proteiineja.

2. Eläimet vaativat ja täytyy saada käsiinsä välttämättömän aminohapon ruokaa, koska proteiinit ovat myös välttämättömiä eläimillä 'tarvittava ruoka, kun otetaan huomioon se, että eläimet eivät voi valmistaa jokaisen aminohappoja.

3. Ranskan kemistit Louis-Nicolas Vauquelin ja Pierre Jean Robique paljasti aikaisintaan aminohappo kun hollantilainen kemisti Gerardus Johannes Mulder pääasiallisesti havainnollistettu proteiinien lisäksi nimeämällä se vuonna 1838 Ruotsin kemisti J? Ns Jacob Berzelius.