Ero Otsoni ja KasvihuonekaasutOtsoni vs Kasvihuonekaasut

Global Warming on yksi vaikeimmista asioista puututaan tänään ympäri maailmaa. Se on itse asiassa viittaa kasvavaan keskilämpötila maapallon 'pinnasta, ilman ja valtamerten aiheuttamat kasvihuonekaasujen lisääntyvät keskittynyt ja on puolestaan ​​aiheuttavat otsonikerroksen ilmakehässä loppuvan. Kasvihuonekaasut ovat yleensä johtuu metsäkadosta, ja hyödyntäminen fossiilisten polttoaineiden jonka päästöt ovat vaarallisia ilmaan.

Terminologia kuten 'Otsoni' ja 'Kasvihuonekaasut' heitetään noin hyvin usein, ja joillekin, Don 't antaa paljon tietoa, koska ei ole tietoa. Tämä johtaa tietämättömyys vaarasta, joka on kokenut planeettamme. Niin , tärkein kysymys on: 'Mikä on Otsoni ja Kasvihuonekaasut?'

Mikä on otsoni?

Tieteellisesti, Otsoni on molekyyli, joka koostuu 3 happiatomien. Se on vaalean sininen kaasua, veteen liukeneva (H2O), vaikkakin erittäin liukoinen liuottimia, jotka ovat ei-polaarisia, kuten fluorihiilivetyjä tai hiilitetrakloridia. Ihmiset voivat havaita pieniä määriä otsonia ilmassa. Yksi ero on, että se on erittäin terävä haju, joka muistuttaa läheisesti valkaisuainetta. Altistua jopa 0,1-1 ppm otsonia tuottaa fyysisiä oireita, kuten polttamalla silmät, hengitysteiden passage ärsytystä ja päänsärkyä. On myös kohtalokasta orgaanisten komponenttien, kuten keuhkot, lateksi tai muovia.

Korkeiden otsoni- löytyy maapallon 'ilmakehään, erityisesti stratosfäärissä, noin 10 kilometriä 50 km pinnan yläpuolelle. Otsoni toimii suodattimena vastaan ​​lyhyen aaltoileva fotonit, kuten haitallisten UV (ultravioletti) säteiden Sun, jotka ovat erittäin haitallisia, suurina annoksina, useimmille orgaanisen elämän muotoja.Mikä on Greenhouse Gas?

Kasvihuonekaasut ovat kaasuja maapallon 's ilmapiiri imeviä ja emittoivat säteilyä. Tämä erityisesti prosessi on tärkein syy kasvihuoneilmiöön, joka on tällä hetkellä uhka planeettamme. Tärkeimmät kasvihuonekaasuja koostuvat vesihöyrystä, metaani, hiilidioksidi , typpioksiduuli ja otsonia. Nämä kasvihuonekaasuja merkittävästi vaikuttaa maapallon lämpötila. He myös ansa lämpöä sisällä pinta-troposfäärissä järjestelmä, joka puolestaan ​​aiheuttaa lämmitys maapallon 'pinnalla, koska läsnäolosta tilassa, jossa kaasuja, jotka absorboivat ja lähettävät edelleen infrapunasäteilyä. Nämä kaasut, pääsee takaisin, aiheuttaa äärimmäistä lämpenemistä pinnan, mikä helpottaa sulaminen napajäätiköiden, ja kasvatuksesta meriveden vaaralliselle tasolle. Tämä vaikutus on joskus johtuvan esiintyvä tsunamit, ja tulvimisen kaupungeissa.

Yhteenveto:

1. Otsoni on osa maapallon 's ilmapiiri pyritään suojelemaan meitä haitallisilta auringonvalolta, kun taas kasvihuonekaasujen useita kemikaaleja, jotka sekoittuu otsonikerrosta, ja vangitsee lämmön, jotka olisi pitänyt haihtunut avaruudessa, mutta sen sijaan, heijastuu takaisin maanpintaan; mikä helpottaa ilmaston lämpenemistä.