Ero tiheys ja painoTiheys vs Paino

Sekä tiheys ja paino ovat tieteeseen liittyviä termejä käytetään useimmiten fysiikan alalla. Kuitenkin molemmat ehdot eivät ole yksinomaan valtakunnassa tiedettä. Termi 'paino' on myös käytetty sana terveys- ja lääketieteen areenalla, mutta eri merkityksessä. Myös tiheys voi liittyä 'asukastiheys', joka on maailman tilastojen ja muiden asiaan liittyvien alojen. Molemmat myös käsitellä ja ilmaistaan ​​omia vastaavia matemaattisia kaavoja, joita usein käytetään laskelmissa fysiikan.

'Density' määritellään 'fyysinen ominaisuus aineen, joka käsittelee massaa objektin tilavuutta kohden itsessään.' Toisaalta, paino on myös fysikaalinen ominaisuus asia, joka koskee massaa objektin huomioon voima, joka vaikuttaa tähän esine (voima on painovoima tai puute sen läsnäoloa).

Kaava tiheys heijastuu sen määritelmä. Tiheyttä voidaan johtaa osamäärä objektin 'massan sen äänenvoimakkuutta kaava paino on massa kerrottuna painovoiman. Tarkastelemalla kaava kahden käsitteen, on yksi samanlainen komponentti tai tekijä, joka on massa. Kuitenkin toimintaa käyttää sekä kaavat ovat erilaiset (tiheys käyttää divisioona taas paino käyttää kertolasku).

Tiheys käsittelee tilavuus, joka on tuote objektin 'korkeus, leveys ja pituus. Painovoima, joka on tärkeä komponentti kaava painon, on monimutkainen kaava F = G ([m1 * m2] / D ^ 2) jossa 'F' tarkoittaa painovoiman lasketun Newton 'laki. 'G' edustaa 'R' painovoimavakio (6. 673E-11 Newtonia). Sekä M ': n seistä massojen kunkin kohteen, ja' D 'on, että keskustojen välinen etäisyys on esineitä.Molemmat termit myös eri yksiköiden edustaa heidän olosuhteet. Tiheyden, se on yhdiste, yksikkö, koska sekä massan yksikkö ja tilavuusyksikkö on mainittu. Esimerkiksi grammaa kuutiosenttimetriä kohti (g / cm3) tai puntaa per kuutio jalka (lb / ft 3) ovat usein käytetyt yksiköt mittaukseen tiheyden. Paino 's nurkkaan, se ilmaistaan ​​Newtonin' laki (symboloi pääoman 'N') painovoiman tekijänä painoa.
On myös huomattava, että tiheys on yläindeksi 3 jälkeen mittayksikkö. Tämä osoittaa, että on olemassa kolme ominaisuuksia mukana kaavan. Se ei ole sama paino, koska se voidaan ilmaista yhdellä mittayksikkö.

Toinen suuri ero näiden kahden välillä on, että tiheys laskee itseisarvo sen osien (massan ja tilavuuden, joka sisältää korkeus, leveys ja pituus), kun taas paino on ulkona voima komponenttina (painovoima) ja massa kohteen.
Tiheys riippuu myös ympäristön muutoksia, kuten paineen ja lämpötilan esineitä. Jos paine tai lämpötila muutettiin, tiheys vaikuttaa. Paino ei koskaan muuttunut, ellei vakavuuteen tai massa objektit eivät muutu.

Yhteenveto:

1. Density on komponenttien massan ja tilavuuden, kun paino on huolissaan massa ja painovoima.
2. Division käytetään löytää tiheys jakamalla paino yli äänenvoimakkuutta paino on tuotteen massan ja painovoiman (nojalla kertolasku).
3. yksiköt ilmaista sekä tiheys ja paino ovat myös erilaiset. Newton 'laki on määrätty mittayksikkö painon, kun yksikkö toimenpide tiheys on yhdistelmä mittayksikkö massan ja tilavuuden.
4. tiheys muuttuu, kun paine ja lämpötila esineen muutoksia, kun taas paino muutos tapahtuu vain silloin, kun sen kaksi tekijää (massa ja painovoima) muutos.