Ero Suora DSC ja epäsuora Kalorimetria
Suora metrialaitteeseen Vs Epäsuora Kalorimetria

Kun olet menossa laskea lämmön mukana tiettyjä fyysisiä muutoksia ja kemiallisia reaktioita, niin olet opiskelee alan kalorimetriaa. Otettu sana 'calor' latinaa, joka kirjaimellisesti käännettynä tarkoittaa lämpöä, DSC oli uranuurtajana skotlantilainen tiedemies nimeltä Joseph Black, joka ensimmäisenä pani eroa lämpötilan ja lämpöä. Käyttämällä calorimeter, hän myös luokitellaan kahteen eri DSC eli suoran ja epäsuoran kalorimetrian. Joten miten nämä kaksi käsitettä eroavat toisistaan?
Kohteena voi kuulostaa liian tekninen, mutta perusperiaatteena on melko perus. Epäsuora kalorimetriaa mitataan muun lämpöä että elävien olentojen luoda valmistuksesta hiilidioksidi (CO2) ja typpipitoisia jätteitä, jotka ovat yleensä lähtöisin ammoniakin vesieläinten ja siten kuin urean maaeliöille. ? Epäsuora kalorimetriaa käsitellään myös laskemalla lämmön O2 (happi) kulutus.
Suora kalorimetriaa on myös sama tavoite mitata lämpöä, mutta se käyttää toista lähestymistapaa '' organismi tutkittavan sisältämää kalorimetriä varten suora havainnointi ja arvojen laskennassa.
Lämpö pohjimmiltaan lasketaan kaavalla q = mpm ?? T jossa 'm' tarkoittaa massan, 's' varten ominaislämpö, ​​ja '?? T' lämpötilan muutos. Tuotteensa johtaa 'q', joka on lämmön tai energian. Huomioi, tämä on vain yksi monista kaavojen avulla arvioidaan energiankulutusta menoja.
Tietenkin, koska etenemisen ihmisen tekniikka, ihmiset voivat laskea varten lämpöenergian, kun taas sisältää muita muuttujia kaavassa. Tämä saavutetaan käyttämällä nykyaikaisia ​​lämpöenergiamittarit kuten vakiotilavuudessa kalorimetrissä, käsitteeseen Bomb kalorimetriaa.
Monet sanovat, että epäsuora DSC on tarkempi mittaus työkalu. Se antaa laskemaan tarkasti lämpöä, koska siihen liittyy todellinen hapenottokyky antaa kalorien palamisnopeus. Se käyttää periaate edellyttää 208. 06 ml O2 kohti polttaminen 1 kalori. Näin ollen on suorempi suhde kalorien palamista ja kulutetaan O2. Saadakseen tällaisia ​​arvoja, epäsuora kalorimetria yleensä käyttää muiden laitteiden, kuten kannustin spirometria ja muut varusteet, jotka mittaavat arvot sisään- ja uloshengityksen. Se on myös hyvin mahdollista, todennäköisesti, koska poisjättäminen tarve, joka sisältää tutkittavan.
Suora kalorimetriaa pyritään mittaamaan todellinen lämpö karkaamassa kehosta. Jos ajattelee itse käsitettä, se on hieman epäkäytännöllinen ja vaikea valvoa, paitsi tietenkin, te sisältävät koko aihe sisällä kalorimetri tietyn ajan. Tämä on helppoa, jos koehenkilö on vähän, mutta mitä jos se 's ihmisen koko?
Kaikki kaikessa,Suora kalorimetriaa mittaa lämmöntuottoa aihe, kautta suora havainnointi sisällä calorimeter.

Epäsuora kalorimetriaa toimenpide lämpöä käyttämällä muuttujan O2 kulutuksen ja valmistettu CO2.