Ero Hypertoniset ja HypotoninenHypertoniset vs Hypotoninen

Kuten me kaikki tiedämme, kehomme koostuu vettä. Se pitää liikkeessä ja homeostaasin sopusoinnussa ravitsemalla solut vedellä. Meidän solut kykenevät kutistuu ja murtumisesta, kun on vettä ylikuormituksen tai vettä vajaatoiminta.

Luokittelussa ratkaisuja, on olemassa kaksi sanaa, jotka voidaan luokitella. Nämä sanat ovat 'hypertonic' ja 'hypotoninen.' 'Tonic' tarkoittaa 'neste'. 'Hyper' tarkoittaa 'suurempi tai enemmän', kun taas 'hypo' tarkoittaa 'vähemmän tai vähemmän.' Olkaamme puuttua eroja.

Hypertoniseen ratkaisu, liuennut aine on suurempi kuin liuotin. Esimerkiksi liukenevan aineen on taulukko sokeria, kun liuotin on vesi. Hypotoniseen, se 's päinvastoin, liuennut aine on vähemmän, mutta liuotin on suurempi.

Sovellettaessa näitä käsitteitä todellisessa maailmassa ja kehossa, hypertoniset ja hypotoninen ratkaisuja voidaan käyttää hoitamaan tapauksia kuivuminen, hypovolemia, hypervolemia ja muut nesteen ja elektrolyyttien epätasapaino. Tuntemalla käsitteet hypertonicity ja hypotonisuuden, hoitajat ja lääkärit voivat jo puuttua tällaisiin tarvitseville potilaille välitöntä apua hoitoon niiden ehdot. Nämä ratkaisut tulevat muodossa suonensisäisiä nesteitä.

Sillä hypertonisten liuosten, sitä voidaan käyttää hoitoon aivoverenvuodon. Se toimii kehon erityisesti solun sisäinen ja ulkoinen tilojen sallimalla virtauksen nesteiden ulos solusta, näin ollen, kutistuu solut. Vettä puoleensa ratkaisuja korkeamman liuenneen aineen. Intravaskulaarinen tila on, jos verisoluja uskoutua. Niinpä esimerkiksi, yksi potilas, jolla on aivoverenvuoto, mikä tarkoittaa on liikaa verta vuotava aiheuttaa hypovolemia. Antamalla hypertonisen liuoksen, sisällä olevan veden verisolujen tulee ulos solusta palauttaa siten nesteen liikkeeseen kehossa. Esimerkkejä laskimoon hypertonic ratkaisut ovat D5LR ja D5 0,45 Na Cl.Sillä hypotoninen ratkaisuja, sitä voidaan käyttää hoitoon nestehukka ja hypernatremia, tai lisääntynyt veren natriumpitoisuus. Hypotoninen ratkaisut vaikuttavat kehoon antamalla solu imeä vettä siten se aiheuttaa turvotusta. Koska liuenneen aineen hypotoniseen ratkaisuja on pienempi, vettä siirtyy liuoksesta soluun. Joten potilaan, jolla kuivuminen, mikä tarkoittaa on vähemmän vettä sisälle soluun, hypotoninen ratkaisut voivat olla suureksi avuksi virheen korjaamisen sallimalla veden siirtyä takaisin soluun. Esimerkkejä laskimoon hypotonis ratkaisut ovat 0,45 Na: lla ja 0,25 Na Cl.

Tämä käsite on ratkaisevan tärkeää terveyden ammattilaisille, jotka ovat puuttua hätätilanteessa vakavia nestehukka, hypovolemia, ja verenvuoto. Hallitsemalla tätä käsitettä, lääkärit voivat toimia asianmukaisesti pelastaa ihmishenkiä.

Yhteenveto:

1. Hypotoninen ratkaisuilla on vähemmän liuenneet aineet ja lisää liuotin samalla hypertonisten liuosten on enemmän liuenneita aineita ja vähemmän liuotinta.
2. Hypotoninen ratkaisut aiheuttavat solun turpoamista, koska se edistää siirtymistä vettä sitä samalla, kun hypertonisten liuosten aiheuttaa solun kutistumisen, koska se vetää veden ulos solusta.
3. Hypotoninen ratkaisuja voidaan käyttää nestehukka ja hypernatremia samalla hypertonisten ratkaisuja voidaan käyttää tapauksissa verenvuoto.