Ero glukoosi ja glukoosi-Glukoosi vs Dekstroosi

Glukoosi ja dekstroosi ovat kaksi eniten sekoitetaan usein termejä. Monet elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä on merkitty joko glukoosia tai dekstroosia. Vuonna sairaalassa, termi dekstroosi käytetään yleensä, vaikka dekstroosi 'tärkein tavoite on todella säilyttää verensokerin tasoa potilaalle. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että suurin tai lähes kaikki kansalliset ja kansainväliset pharmacopeias käyttää termiä' dekstroosi 'viittaamaan glukoosiksi eikä käyttää sanaa' glukoosi 'itse.

Merkintöjen osalta tuotteita, jotkut yritykset merkintöjä elintarvikkeiden tuoteselosteen kanssa termi dekstroosin sijasta glukoosia, koska he uskovat, että tämä on kielteistä. Ehkä enemmän ihmiset uskovat, että glukoosi liittyy liian paljon kaloreita jolloin yksi tulla rasvaa tai lihavia. Kuluttajana sinun on oltava tietoisia, että merkintä ruokatuotteen sanalla 'dekstroosi' todella tarkoittaa, että se 's glukoosia.

Valtakunnassa lääkkeiden, he käyttävät usein toisinpäin '' glukoosin sijasta dekstroosi '' vain leikata alas hämmennystä. Lisäksi monet lääkärit nykyään käyttää glukoosin sijasta glukoosia saman tavoitteen lopuksi käyttää termiä 'glukoosi', kuten standardin sana glukoosia eikä 'dekstroosi', joka vain lisää jopa sekaannusta. Siten etusija joko termi on puhtaasti takia syistä. Huolellinen käyttö Molempien termien voi kirjoittaa eroa tuotteensa 's markkinoinnin menestys.

Kaksi on myös sama kemiallinen kaava ',' C6H12O6 tekee niistä käytännöllisesti katsoen sama. Tämä kaava tarkoittaa sitä, että glukoosi ja glukoosi ovat heksoosit '' 6 hiiliatomia ovat sidoksissa 12 vetyatomit ja edelleen joka rajoittuu 6 enemmän happiatomeja. Tämä on hankala osa, koska siellä voi olla eri tavoin, jossa mainitut atomit ovat sitoutuneet. Lopputuloksena on muodostumista erillisten kemiallisia yhdisteitä, joilla on omat vastaavat (ainutlaatuiset kemialliset ominaisuudet) ja eronnut muiden yhdisteestä kokoonpanoissa. Glukoosi on aldoheksoosi kun dekstroosi on annettu nimi glukoosimonohydraattia yhdistettä. Aldoheksoosi on tunnettujen yhdisteiden aldehydit, jotka on sijoitettu ensi asema molekyylin. Aldehydit näkyvät hiiliatomi liittyy vetyatomi, ja toisella puolella, kaksinkertainen liitetty toiseen happiatomiin. Näin ollen, glukoosi ja glukoosi on eri atomien järjestely tilaa ja voi näkyä 'peilikuvia' toisiinsa.Kaiken vaikka molemmat on sama kemiallinen kaava ja ovat yksinkertaisia ​​monosakkaridit (sokerit) glukoosia ja dekstroosia edelleen eroa toisistaan ​​seuraavien seikkojen osalta:

1. Dekstroosi on termi yleisesti käytetty monissa pharmacopeias, lähes kaikissa sairaaloissa ja muut elintarvikkeet, kun glukoosia käytetään lääkkeitä.