Ero Pure Aineen ja homogeeninen seosPure Aine vs homogeeninen seos

Matter koostuu eri aineista, kuten atomit ja muita molekyylejä, jotka on tilavuus ja massa. Kaikki fyysisiä esineitä koostuvat kemiallisia aineita, jotka ovat muuttumattomia kemialliselta koostumukseltaan ja ominaisuuksiltaan.
Kemiallinen aine tunnetaan myös puhtaana aineena, koska sen osat, ei voida erottaa fyysisesti rikkomatta sen kemiallinen ketju. Sen kemiallinen koostumus on kiinteä, ja se on yksilöllinen ominaisuuksia ja voi esiintyä kiinteitä, nestemäisiä, kaasumaisia ​​tai plasma toteaa. Muutamia esimerkkejä puhdasta aineet ovat vesi, kulta, suola, sokeri, ja timantteja.
Kun puhtaita aineita yhdistetään toisiinsa, nämä aineet muodostavat seoksen. Seokset koostuvat kahdesta tai enemmän puhdasta kemiallisista aineista, jotka niiden alkuaineiden ja yhdisteiden sekoitetaan heille eri koostumuksissa. Ne voivat olla joko heterogeeninen tai homogeeninen.

Heterogeeninen seos, kahta tai useampaa vaihetta ovat läsnä. Joten sen osat on helppo tunnistaa esimerkiksi hiilihappoa sisältävät juomat, kuten kola, joka on yhdistelmä nestemäisten ja hiilidioksidikaasun. Homogeeninen seos, koostumus on yhdenmukainen, kuten tapauksessa verta, joka on yhdistelmä tai seos nesteen tai nestettä ja verisoluja.

Vaikka puhdasta ainetta ei voida erottaa fyysisesti, komponentit homogeeninen seos voidaan erottaa kautta mekaaniset ja termiset prosessit, kuten tislaus, seulonta, suodatus, ja kiteytys. Yksilölliset ominaisuudet kunkin aineen pidetään, vaikka ne ovat muodostaneet muita aineita, kuten suspensiot, liuokset, seokset, ja kolloidit. Ominaisuudet sen puhdasta ainetta osat ovat näkyvissä, ja sen koostumus muuttuu mukaan osuus sen osia.Vesi ei voi erottaa vedyksi ja hapeksi, mutta tuottaa vain vesihöyryä, kun tislattu. Sen ulkonäkö, tiheys, ja väri ovat yhdenmukaisia ​​kaikkialla. Blood, toisaalta, voidaan erottaa punaisten ja valkoisten verisolujen ja plasman.
Vaikka puhtaita aineita ovat terävät sulamis- ja kiehumispisteet, mikä tarkoittaa, että lämpötila ei muutu, ennen kuin kaikki sen osat ovat sulaneet, komponentit homogeenisia seoksia sulavat eri lämpötiloissa.

Yhteenveto:

1. Puhdas aine on muodossa, asia, joka on kiinteä kemiallinen koostumus ja erillinen ominaisuus, kun taas homogeeninen seos on seos, jossa on kaksi tai useampia yhdisteitä, joissa on koostumuksia, jotka ovat yhdenmukaisia ​​tai sekoitetaan yhteen siten, että ne ovat erotettavissa kunkin muut.
2. puhdasta ainetta ei voida jakaa kahteen tai useampaan aineet millään tavalla kun homogeeninen seos voidaan jakaa kahteen tai useampaan aineet fyysisellä tai mekaanisten prosessien kuten tislaus, suodatus, tai seulonta.
3. Vaikka molemmat puhtaan aineen ja homogeeninen seos on yhtenäinen koostumuksia kaikkialla, on mahdotonta purkaa osia puhtaan aineen taas puhtaita aineita, jotka muodostavat homogeenisen seoksen voidaan uuttaa, koska ne säilyttävät ominaisuutensa, vaikka sekoittaa keskenään.