Ero Line ja janaLine vs jana

Tutkimuksessa geometrian ja matematiikan, muodot, koot, kannat, määrä, ja muutokset tutkitaan ja analysoidaan. Nämä kaksi kenttää ovat myös mukana tutkimuksessa linjat ja janojen.

Termi 'viiva' tulee Lähi Englanti sana 'ligne', joka tulee vanhan Englanti sana 'line' varten latinan sanasta 'Linum' tarkoittaa 'pellavaa.' Se on indoeurooppalainen juuret että nykyaikaisessa sanan käyttö ovat tulleet kehittämään useita eri merkityksiä.

Yleisin käyttö sana 'line' on matematiikan ja geometrian. Viiva on määritelty geometrinen kuvio, joka on muodostettu kohtaan, joka liikkuu kiinteän suuntaan. On risteyksessä kaksi lentokonetta, ja se voi jatkua loputtomiin molempiin suuntiin. Se on toisinaan kuvattu äärettömän pitkä ja täysin suorat käyrä, joka on ääretön määrä pisteitä.

Käsite linja otettiin käyttöön matemaatikot edustamaan suoraan esineitä, joilla ei ole leveys ja syvyys. Se on pituus, joka voi olla joko suora tai kaareva, joka ei ole paksuus tai leveys. Modern matemaatikot määritellä 'viiva' kahdella eri tavalla, jotka tavallaan liittyvät toisiinsa. Yksi noudattaa Euclid 's lähestymistapa, joka määrittelee sen abstrakti ja arkaainen objektin määritellään joukko periaatteita.

Toinen Yleisimmin käytetty määritelmä on yksi, joka ehdotti Rene Descartes joka perustuu koordinoida geometria. Siinä määritellään Euclidean tasossa kuin joukko pisteitä, joiden koordinaatit saadaan vastaus yhtälönä.Viiva koostuu janan tai segmenttejä. Janan on osa linjan, joka on kahden päätepisteen, jotka voivat olla samansuuntaisia, risteäviä tai vinossa. Se on rajallinen, ja sen pituus voidaan mitata sen alkupiste sen päätepiste.

Janan sisältää kaikki kohdat linjan sen päätepisteenä. Ympyrän jossa molemmat päätepisteet makaamaan käyrä, sitä kutsutaan sointu. Vuonna polygoneja, esimerkiksi kolmioita tai neliöitä, sivut ovat janojen kutsutaan reunan tai lävistäjä.

Se on perus käsite määräsi geometria jossa betweenness tai intermediacy ovat ominaisuuksia, mutta ei ole mitään käsitystä mittausta. Janat ovat tärkeitä myös muut geometriset ja matemaattisia teorioita.

Yhteenveto:

1. rivi on geometrinen kuvio, joka on muodostettu kohtaan, joka liikkuu eri suuntiin, kun janan on osa linjan.
2. linja on ääretön ja se jatkuu ikuisesti, kun jana on rajallinen, alkaen yhden pisteen ja päättyy toiseen kohtaan.
3. rivi määritetään joukko pisteitä, joiden koordinaatit tarjota ratkaisun lineaarinen yhtälö, kun janan määritellään perusajatus määräsi geometria ja sitä käytetään muut geometriset ja matemaattisia teorioita.