Ero RT-PCR ja QPCRRT-PCR vs QPCR

Kehitys biotekniikan johtanut löydettiin useita tapoja selviytyä vaatimuksiin elinsiirtoja varten vuosien varrella. Kun taas ennen, sellainen henkilö, joka vapaaehtoisesti lahjoittaa urut heti kuoleman tarvitsevalle potilaalle voi hypätä käynnistää operaation elinsiirtoja. Biologit 'jatkuva tutkimukset johtavat löytö kantasoluja.

Kantasolut tarkoitetaan niitä, jotka ovat peräisin DNA-alkion, joka toimii lähteenä uudistumista soluissa, jotka olisi periaatteessa olla klooni elimen, jossa DNA on haettu. Vaikka ihmisoikeusaktivistit lobata pysäyttäminen tällaisten menettelyjen onnistunut toiminta on todellakin osoittautuneet tehokkuutta kantasolujen kehityksen elinsiirroissa.

Ennen kuin voidaan arvostaa ja ymmärtää täysin kantasoluja, kuitenkin, on tarpeen perehtyä eri terminologiaa liittyvät tähän tieteellinen löytö. Kantasolujen viljely käsittelee DNA ja sen koodaus. Näin ollen on vain asianmukaista, että opiskelijoiden tai yksittäiset alasta kiinnostuneille eriyttää RT-PCR ja qPCR.

RT-PCR (RT-PCR) on yksi monista muunnelmia polymeraasiketjureaktiolla tai PCR: llä. Tämä laboratorio tekniikkaa käytetään laajasti molekyylibiologian, jotta tutkijat tuottaa useita kopioita tietyn DNA-sekvenssin läpi prosessin loi kuin 'vahvistusta.' Ero RT-PCR perinteisistä PCR on, että RNA transkriptoidaan ensin taaksepäin osaksi DNA komplementti, joka käyttää käänteistranskriptaasia. Uusi komplementaarinen DNA, joka sisältää käänteisen transkription sitten voidaan monistaa käyttäen perinteisiä PCR tai reaaliaikaisella PCR: llä.

Useimmat opiskelijat opiskelevat tämän prosessin tekevät usein virheen vaihtosidelankoja käänteistranskriptio-PCR ja reaaliaikainen PCR kun kaksi lyhennetään vastaavasti. Sekaannuksen välttämiseksi, biologit leimata reaaliaikaista PCR kvantitatiivinen reaaliaikainen PCR tai qPCR.
QPCR poikkeaa suuresti RT-PCR koska qPCR vastaa mitata vahvistusta, kun se tapahtuu. Voidaan sanoa, että RT-PCR alkaa monistusprosessin kun qPCR mittaa sen menettelyn tapahtuu.

QPCR todella mullistanut perinteinen tapa lähestymistapa menetelmä, kun se tulee määrällisesti DNA: ta ja RNA: ta sovellettaessa qPCR menetelmä tekee mahdolliseksi sen, että biologien määrittämiseksi alkupitoisuus ytimien hapon jo ennen tulokset reaktio on koottu ja jotted alas.Soveltaminen qPCR, jota nyt pidetään tehokkain ja herkkä analyysimenetelmä geneettisiin tutkimuksiin, on laajentunut merkittävästi. Se on tällä hetkellä mukana määrällisen geeniekspressioanalyysiä, genotyypitys, taudinaiheuttajan tunnistaminen, analysointi SNP yhdessä RNA-interferenssi mittauksiin.

QPCR on usein yhdistetty prosessin käänteisen transkription määrällisesti lähetti-RNA ja MicroRNA läsnä soluissa kudosten havaittu ja kokeillut. Tämän jälkeen, antaa toisen näkyvä ero näiden kahden välillä: RT-PCR-menetelmää voidaan käyttää monistuksen prosessi, mutta se on fuusioitunut qPCR kvantifioinnin kannalta.

QPCR on myös tiedetään olevan kvantitatiivinen sillä voidaan kerätä niin räjähdysmäinen kasvu (log) vaihe PCR edetessä. Biologit huomata, että määrä sivutuotetta PCR on suoraan verrannollinen templaattinukleiinihapon jota mitataan qPCR.

Toisaalta, RT-PCR on vielä kaukana määrällistä luontoon noudattamista intensiteetti vahvistetun juovaa geelillä jälkeen joukko standardin keskittyminen voi johtaa ottaa 'semikvantitatiivinen' päättely.

Yhteenveto:

1. QPCR ja RT-PCR käytetään molempia biotekniikan ja tuotantoon käytettyjen useiden kopioiden DNA.
2. RT-PCR: ää käytetään monistamaan päinvastaiseksi transkription DNA-koodin. QPCR mittaa vahvistusta.
3. RT-PCR on monistamista, qPCR on kvantifiointiin.