Ero Taulukko ja kaavioTaulukko vs Chart

Taulukko on keino näyttää tietoja tai tietoja riveihin ja sarakkeisiin. Rivit kutsutaan myös kirjaa tai vektorin, pylväät kutsutaan myös parametreja, kenttiä tai määritteitä. Leikkauspiste välillä sarakkeen ja rivin kutsutaan soluksi.

Taulukko käytetään tutkimukseen, data-analyysi, ja viestintä, ja se voidaan nähdä eri median merkkejä muistiinpanoja painettuna ja ohjelmistoihin ja useissa muissa paikoissa. Sitä käytetään seurata tietojen määrien ja numerot sekä nimet ja osoitteet ja muita yksityiskohtia.

Taulukot voivat olla yksinkertaisia, joka koostuu vain muutama sarakkeita ja rivejä, tai ne voivat olla moniulotteisia koostuu tilattu hierarkioita. Esimerkki moniulotteinen taulukko on kertotaulun. Taulukot käytetään:

Publishing C esimerkki on sisällysluettelo
Matematiikka C esimerkki on kertotaulu
Luonnontieteet C esimerkki on jaksollisen
Tietotekniikka C esimerkki on sellainen, joka tukee sovelluksia, kuten tekstinkäsittely ja esitys ohjelmistoja.

Kaavio, toisaalta, on graafisesti tietojen jossa informaatio on esitetty symbolien kuten baareja, linjat, tai viipaleiksi. Sitä käytetään määrittämään suhdetta suuri määrä tietoja ja sen osat ja helpottaa lukea ja ymmärtää.Tekstit ovat harvoin käytetään kaavion; ne ovat enimmäkseen käytetään nimikkeitä, jotka näyttävät kaavion yläpuolella kuvaava data, jota viitataan kaavioon. Data näytetään vaaka (x-akselin) tai pystysuoraan (y-akselin), joista kukin koostuu asteikolla. Kaavio koostuu myös joko suuren tai pienen ruudukon linjojen. Tietoja, joissa on useita muuttujia, kaavio on oltava legenda, jossa luetellaan muuttujat kaaviossa tunnistamisen helpottamiseksi.

Kaaviot on useita tyyppejä:

Yleinen kaavioita: histogrammi, pylväskaavio, ympyräkaavio, linja kaavio, aikajanalla, organisaatiokaavio, puu kaavio, vuokaavio, Aluekaaviossa kartogrammin, ja Esipolvitaulu.
Harvinaisempia kaavioita: kuplakaaviossa, napa-alue kaavio, tutka kaavio, vesiputous kaavio, ja puu kartalla.
Kenttä erityisiä kaavioita: open-high-low-lähellä kaavio, kynttilänjalka kaavio, Kagi kaavio, ja sparkline.
Tunnettuja kaavioita: Nolan kaavio, Gantt-kaavio, PERT kaavio, ja Smith kaavio.
Muut kartat: ohjaus kaavio, synnytystä kaavio, nomogram, ajaa kaavio, rakenne kaavio, ja nauhapiirturille.

Yhteenveto:

1. Taulukko on edustus tai tietojen riveihin ja sarakkeisiin, kun kaavio on graafinen esitys datan symbolien kuten baareissa, linjat, ja viipaleita.
2. taulukko voi olla yksinkertainen tai moniulotteinen. Vaikka on olemassa useita erilaisia ​​kaavioita, yleisimpiä ovat piirakkakuvioita pylväskaaviot, ja linja kaavioita.
3. tekstit käytetään harvoin kaavioita, kun niitä käytetään usein taulukoissa.