Ero deoksiribonukleotidisubstraattien ja Ribonukleotidireduktaasin



Deoksiribonukleotidisubstraattien vs Ribonukleotidireduktaasin

Mikä tekee meistä erilaisia ​​yksittäisiä vieressä meille? Mikä tekee meistä ainutlaatuinen muista henkilöistä? Mikä tekee meistä keitä olemme? Vastaus näihin kysymyksiin olisi periaatteessa meidän DNA (deoksiribonukleiinihappo), piirustuksia tai geneettisiä koodeja, jotka tallentavat meidän geenit ja antaa meille oman identiteetin. Nämä mikroskooppinen molekyylit pitää meidän ikioma ainutlaatuisuus yksilöinä, ja antaa meille tunteen ollessa. Ne myös antavat meille familiaalinen tunne, että me vain jakaa geneettisiä koodeja kanssa rakkaamme, varsinkin, meidän biologinen perheenjäseniä.

Useimmat meistä ovat tietoisia miten geenit toimivat ja niiden merkitystä omassa toiminnan yksittäisinä ihmisinä. Lisäksi uskon, että sinulla on idea siitä, että geenit sisältävät DNA: t, jotka antavat kukin solu kehomme ohjeita ja piirustuksia, miten he reagoisivat. Yhdessä RNA (ribonukleiinihappo), ne kuljettavat elintärkeää geneettistä tarvittavat tiedot liikkeen ja toiminta solujen kehomme. Ilman näitä asioita, me uskaltaisi 't kyettävä teemme tavanomaista toimintaa.

Oletko koskaan miettinyt, mitä nämä mikroskooppinen molekyylit sisältävät, erityisesti DNA: n ja RNA: n? Ne näyttävät samanlaisilta, toimivat hieman samalla tavalla, mutta hallussaan joitakin eroja niiden koostumus. Ne ovat molemmat elintärkeitä selviytymisen, ja se on parasta, että meillä on perustiedot yksinkertaisimmillaan yksikön ja mitä ne koostuvat, eli deoksiribonukleotidi- ja ribonukleotidimonofosfaatti. Molemmat ovat muotoja nukleotidin, mutta niillä on joitakin eroja.

Deoksiribonukleotidi- on pääyksikön löytyy DNA. Se koostuu 3 osasta, deoksiriboosin sokeria, typpipitoinen emäs, ja fosfaattiryhmän (voi olla yksi tai useampi). Kannattaa muistaa, että se sisältää deoksiriboosisokeriosan sokeria sen koostumus, orgaanisen yhdisteen, joka koostuu viidestä hiiltä, ​​10 vetyjä, ja 3 happea. Huomioi määrän happea, koska tämä on tärkein ero, joka on riboosi. Lisäksi fosfaattiryhmän kiinnittyy eri kohtaan kuin ribonukleotidiin.

Toisaalta, ribonukleotidiin on tärkein osa RNA. Tässä typpipitoisen emäksen ja fosfaattiryhmän (voi olla yksi tai useampi) on kiinnitetty riboosi sokeria, mieluummin kuin deoksiriboosin sokeria. Riboosi sokeri on kemiallinen kaava C5H10O5 (5carbons-10hydrogens-5oxygens). Tässä on ero piilee. Kun läsnä on orgaanista sokeria eroaa kahden nukleotidin.



Jos haluat lisätietoja, voit lukea tarkemmin tästä aiheesta, koska vain perustiedot annetaan tässä artikkelissa.

Yhteenveto:

1. DNA: t ja RNA: t auttaa tallentaa ja käyttää geneettistä tietoa tarvitaan normaalin toiminnan meidän solut, ja lopulta meitä ihmisinä.

2. deoksiribonukleotidi koostuu typpeä sisältävä emäs, orgaaninen sokeria muodossa deoksiriboosin ja fosfaattiryhmän.