Ero ammoniumnitraattia ja ammoniumsulfaattia Ammoniumnitraattia vs Ammoniumsulfaatti

Vaikka ammoniumnitraattia ja ammoniumsulfaattia näyttävät samaa ainetta, on erittäin tärkeää erottaa eroja kahden; sekaisin kahden voi aiheuttaa tuhoisia seurauksia.

Molemmat aineet esitetään kuivaa valkoista jauheita, jotka voi helposti tulla sekava. Ammoniumnitraatti on kemiallinen yhdiste typpihappoa ja ammoniakkia. Kun yhdistää kaksi ainetta hapon perustuva reaktio syntyy luo ratkaisu ammoniumnitraattia. On tärkeää, että seos on luotu oikein ammattilaista. Professional valmistukseen kuuluu sekoitus vedettömän ammoniakin kaasun ja erittäin väkevää typpihappoa. Kun sekoitettu, väkivaltainen reaktio johtuu, että voi olla haasteellista ja uskomattoman eksoterminen. Kun ammattilaiset ovat turvallisessa hallussa syttyvä neste, vesipitoisuus on hitaasti haihduttua tämä jää paksu valkoinen raskas aine. Sekoitettu yhdistelmä jälkeen parannettu kierto pyllähdys jättää hieno valkoinen pellettejä.

Ammoniumsulfaatti on epäorgaaninen komposiitti typen ja rikin. Mielenkiintoista, ammoniumsulfaatti löytyy luonnontilassa ympäri tulivuoren päällä ja kuona kasoihin. Kaupallinen tuotanto käsittää sekoittamisen ammoniakin kanssa rikkihappoa. Tämä kemiallinen reaktio saa aikaan kahden yhdisteen muodostaa suuria kiteitä, jotka liukenevat helposti veteen.Käyttö molemmat yhdisteet on hyvin samankaltainen. Ammoniumsulfaatti käytetään synteettistä nautintoaine emäksinen maaperä. Rikin yhdiste auttaa vähentämään pH-tasapainon maaperän lisäten samalla typpipitoisuus. Ammoniumsulfaatti voidaan käyttää nestemäisenä spray lentomyrkytys tai jopa elintarvikkeiden lisäaineena. Ammoniumnitraatti voidaan käyttää myös hyvänä kasvi lannoite; mutta se on huomattavasti paremmin valvoa hapan maaperä. Nitraatin yhdiste käytetään myös tuotannossa kylmäpakkaukset; kun aine lisätään veteen, se luo endoterminen kemiallinen reaktio. Ympäröivä lämpö imeytyy seokseen, kääntämällä tuote erittäin kylmä. Suurin ero kahden kemialliset yhdisteet on varsin pelottavan. Ammoniumnitraatti voidaan käytetty räjähde; Kun rakeet sekoitetaan polttoainetta kuin diesel, räjähtävän seoksen luodaan.
Yhteenveto

1. Ammoniumnitraatti on kemiallinen yhdiste typpihappoa ja ammoniakkia.
2. Ammoniumsulfaatti on epäorgaaninen komposiitti typen ja rikin.
3. Molemmat yhdisteet tehdä hyviä kasvi lannoitteet; ammoniumnitraatti hapan maaperä ja ammoniumsulfaattia emäksinen maaperä,
4. Making ammoniumnitraatti on erittäin vaarallinen prosessi ja saa suorittaa vain teollisuuden ammattilaisille.
5. Ammoniumsulfaatti on luonnollinen esiintyvä aine, joka on yleisesti rekonstruoida teollisessa prosessissa.
6. Ammoniumnitraatti voidaan käyttää luomaan räjähtävä aine kun sekoitetaan alkoholiin.