Ero AFM ja STMAFM vs STM

AFM viittaa atomivoimamikroskooppi ja STM viittaa tunnelointimikroskooppi. Kehittäminen Näiden kahden mikroskoopit pidetään vallankumouksen atomien ja molekyylien aloilla.

Puhuttaessa AFM, se kaappaa tarkkoja kuvia siirtämällä nanometrin kokoinen kärki poikki pinnan kuvan. STM tallentaa kuvat käyttäen kvantti tunnelointi.

Niistä kaksi mikroskoopit, The tunnelointimikroskooppi oli ensimmäinen kehitetään.

Toisin kuin STM, koetin tekee suoraan kosketukseen pinnan tai laskee alkavaa kemiallinen sidos AFM. STM kuvia epäsuorasti laskemalla kvantti asteen tunnelointi välillä hän anturin ja näytteen.

Toinen ero, joka voidaan nähdä, että kärki AFM koskettaa pintaa kevyesti koskettaa pintaa taas STM, kärki pidetään lyhyen matkan päässä pinnasta.

Toisin kuin STM, AFM ei mittaa tunnelointivirran mutta mittaa vain pieni voima pinnan ja kärjen.

On myös nähty, että AFM resoluutio on parempi kuin STM. Tämän vuoksi AFM on laajalti käytetty nano-teknologiaan. Puhuttaessa välinen riippuvuus voima ja etäisyys, AFM on monimutkaisempi kuin STM.

Kun tunnelointimikroskooppi on yleensä sovellettavissa johtimia, Atomic Force Microscope soveltuu sekä johtimet ja eristeet. AFM sopii hyvin nesteen ja kaasun ympäristöt taas STM toimii vain suurtyhjiössä.

Verrattuna STM, AFM antaa enemmän topografinen kontrastin suoraan korkeuden mittaus ja parempi pinnan ominaisuuksia.Yhteenveto

1. AFM kaappaa tarkkoja kuvia siirtämällä nanometrin kokoinen kärki poikki pinnan kuvan. STM tallentaa kuvat käyttäen kvantti tunnelointi.

2. koetin tekee suoraan kosketukseen pinnan tai laskee alkavaa kemiallinen sidos AFM. STM kuvia epäsuorasti laskemalla kvantti asteen tunnelointi välillä hän anturin ja näytteen.

3. kärki AFM koskettaa pintaa kevyesti koskettaa pintaa taas STM, kärki pidetään lyhyen matkan päässä pinnasta.

4. AFM resoluutio on parempi kuin STM. Tämän vuoksi AFM on laajalti käytetty nano-teknologiaan.

5. Kun tunnelointimikroskooppi on yleensä sovellettavissa johtimia, Atomic Force Microscope soveltuu sekä johtimet ja eristeet.

6. AFM sopii hyvin nesteen ja kaasun ympäristöt taas STM toimii vain suurtyhjiössä.