Ero Endocytosis ja fagosytoosiEndosytoosin vs fagosytoosi

Solut sanotaan olevan toiminnallinen yksikkö organismien, kuten ihmisillä ja eläimillä. Solut ovat erittäin tärkeitä joukossa eliöiden koska nämä muodostavat kudoksia, jotka muodostavat lihakset, sitten elimiä, jonka jälkeen vartalolle.

Solu on sen eri osia, joissa eri toimintoja. Opiskelija jo tietoisia tästä jo peruskoulussa. Yhteiset osat ja toiminnot ovat: mitokondriot, joka on powerhouse solun, lysosomeihin, jotka ovat, kuten ruokien säilytykseen ja paljon muuta.

Ravintoaineiden imeytymistä, kuten proteiineja, hiilihydraatteja, rasvoja, ja muut molekyylit esiintyvät solutasolla. Tämä prosessi tapahtuu endosytoosin, eksosytoosilla, ja tarkempi tapa on fagosytoosia. Pyrkikäämme erottaa 'endosytoosin' alkaen 'fagosytoosia.'

'Endocytosis' määritellään prosessi engulfing molekyylejä. Siinä on neljä alaluokkaa, jotka ovat clathrin endosytoosin, kaveoleja, macropinocytosis, ja fagosytoosin. Fagosytoosia, toisaalta, on prosessi ympäröimä ravintoaineiden tietyn koon vain, joka on 0,75 nanometriä halkaisijaltaan. Esimerkkejä näistä ovat: pölyhiukkasia, solujäte, ja apoptoottisten solujen.

Clathrin endosytoosin sisältää molekyylejä, jotka ovat 100 nanometriä halkaisijaltaan, jotta ne voivat imeä ja sulattaa. Kaveoleja, toisaalta, imee partikkelit, jotka ovat alle 50 nanometriä. Lopuksi macropinocytosis nielaisee joiden koko 0,5-5 nanometriä.Fagosytoosin tuli kreikan sanasta 'phagein' tarkoittaa 'syömään', 'kytos' tarkoittaa 'solu' ja '-osis' tarkoittaa 'prosessi', joka on täysin määritelty prosessi engulfing kiinteitä hiukkasia. 'Endocytosis' tuli sana 'endo', joka tarkoittaa 'sisällä', 'syt' tarkoittaa 'solu' ja '-osis' tarkoittaa 'prosessi.'

Fagosytoosin liittyy engulfing kiinteiden hiukkasten joista vain voidaan tehdä happi- tai ei-happi-riippuvaisten prosessien, kun endosytoosin käsittää joko kiinteitä tai nestemäisiä hiukkasia.

Yhteenveto:

1. 'Fagosytoosin' on alla 'endosytoosin.' Endosytoosin on neljä alaluokkaa, jotka sisältävät: fagosytoosia, clathrin endosytoosin avulla, macropinocytosis, ja kaveoleja.
2. 'Fagosytoosin' tuli kreikan sanasta 'phagein' tarkoittaa 'syömään', 'kytos' tarkoittaa 'solu' ja '-osis' tarkoittaa 'prosessi', joka on täysin määritelty 'prosessi engulfing kiinteitä hiukkasia.' 'Endocytosis' tuli sana 'endo', joka tarkoittaa 'sisällä', 'syt' tarkoittaa 'solu' ja '-osis' tarkoittaa 'prosessi.'