Ero Alpha ja Beta DecayAlfa vs beetahajoaminen

Tässä ovat eri ominaisuuksia Alpha ja Beta rappeutuminen:

Alfasäteily

Alpha rappeutuminen on radioaktiivinen hajoaminen jossa atomi ydin emittoi alfahiukkanen ja muuntaa tai hajoaa atomin jonka massa numero 4 vähemmän ja järjestysluku 2 pienempi. Se tapahtuu, kun ydin on liian monta protonia hajoaa ja tuottaa alfahiukkanen kaksi neutronia ja kaksi protonia.

Se on yleisin klusterin rappeutuminen, joiden vanhemmista atomi suihkuttaa kokoelma nucleons joka jättää määritelty tuote takana. Siinä yhdistyvät erittäin korkea sitova energiaa ja suhteellisen pieni massa helium-4 tuotteen ydin tai alfahiukkasen.

Se säätelee vuorovaikutusta ydinaseita ja sähkömagneettinen voima. Se esiintyy raskain nuklidien ja on kineettinen energia 5 MeV ja nopeudella 15000 km / s.

Alfahiukkaset ovat raskaita, voidaan pysäyttää paperiarkki tai alumiinista, ja menettävät energiaa, kun ne ovat vuorovaikutuksessa muiden atomien ja niiden eteenpäin suuntautuva liike pysähtyy muutaman senttimetrin tarkkuudella ilman. Alpha päästöt tuottavat elementin kaksi paikkaa vasemmalle jaksollisen.

Alpha rappeutuminen maanalaisten malmiesiintymiä, joka sisältää uraania tai toriumia tuottaa helium. Se kuvattiin ensimmäisen kerran vuonna 1899 ja vuonna 1907 todettiin HE2 + ioneja.Teoria Alfasäteily ratkaistiin tunnelointi. Alfa hiukkanen loukkuun ydin tunnelissa sen läpi ja näkyy toisella puolella ydin.

Alpha reikiintymistä käytetään tuotannossa palovaroitin. Se on myös turvallinen virtalähde radioisotooppinen termosähkögeneraattori käytetään avaruusluotaimet ja keinotekoinen sydän tahdistimet. Se voi olla suojattu helpommin vastaan ​​muun radioaktiivisen hajoamisen.

beta Decay

Beetahajoaminen on radioaktiivinen hajoaminen jossa beetahiukkasen kuten elektronin (beta miinus) tai positroni (beta plus) vapautuu. Se tapahtuu, kun ydin on liian monta neutronit hajoaa ja muuttuu elektroni, protonin, ja anti neutriino. Elektroni, joka on tuotettu kutsutaan beta-hiukkasen ja prosessia kutsutaan beetahajoaminen.

Se voi tunkeutua useita millimetrejä alumiinin ja beta päästöjä yksi tekijä voi tuottaa toinen elementti yksi paikka oikealle jaksollisen.

Yhteenveto
1. Alpha reikiintymistä tapahtuu, kun alfahiukkaset tuotetaan kun ydin on liian monta protonia hajoaa ja tuottaa alfahiukkanen kaksi neutronia ja kaksi protonia, kun beetahajoaminen tapahtuu, kun beeta hiukkaset tuotetaan, kun ydin on liian monta neutronit hajoaa ja vuoro elektroni, protonin, ja anti neutriino.
2. alfahiukkaset alfa rappeutuminen ovat raskaita ja voidaan pysäyttää kanssa paperille tai alumiinia, kun taas beeta hiukkasia beetahajoaminen voi tunkeutua useita millimetrejä alumiinia.
3. Alpha rappeutuminen päästöjä tuottavat elementin kaksi paikkaa vasemmalle jaksollisen taas beeta päästöt yksi elementti voidaan tuottaa toinen elementti yksi paikka oikealle jaksollisen.