Ero vaiheen Matter ja olomuotoVaihe Matter vs State of Matter

Matter määritellään usein luokassa tahansa tekijäksi, joka vie tilaa (kuten volyymi) ja on paino (kuten massa-). Fysiikan yksinkertaisesti kertoo ensisijainen valtioiden asia, nimittäin; kiinteä, neste, kaasu, ja plasma. Monissa yhteyksissä termi 'vaihe' käytetään myös samalla tavalla kuin sanaa 'tilaan.' Kuitenkin vaiheet aineen ja valtioiden asia ovat kaksi eri asiaa, koska niitä käytetään eri yhteyksissä. Vaiheet asia voidaan kuvata riippuen joko alueen tilaan, johon on yhtenäiset fyysiset ominaisuudet tai tyypit molekyyli liikkeet havaittiin erilaisia ​​lämpötiloja.

Kuten edellä on neljä perustilaa; kiinteä, neste, kaasu, ja sitten plasma. Joissakin resurssit on vieläkin. Kiinteä olomuoto on sen molekyylit tiiviisti tärisevä päällekkäin, että ne näyttävät olevan kiinteä tilassa. Tämän vuoksi, kiintoaine on kuvattu jäykkä ja ottaa tietyssä muodossa tai muoto. Nesteen olomuotoa, molekyylit ovat löyhempi verrattuna molekyylejä kiintoaineen. Molekyylit ovat vain riittävän kaukana toisistaan, että ne liukuvat toisiaan vasten. Tämä on syy, miksi nesteitä, vaikka joilla ei ole muotonsa, edelleen muodoltaan sen pitosäiliönä. Ja niin niillä on tietty tilavuus. Kaasumainen aines on löysempi molekyylejä, jotka ovat vapaasti levitetty erilleen toisistaan. Että 'takia niiden määrä ja muoto eivät ole niin erityisiä. Uudempi tilan C plasma, sanotaan sijaita ainoastaan ​​ytimessä ja ulomman galaktinen tunnelmia tähdet.

Vaihe asian suhteen molekyylien liikettä, lämpötila tai lämpöä on tärkeä osuus. Esimerkiksi jääpala (kiinteässä olomuodossa) läpikäy faasimuutoksen / siirtymä kuin se sulaa ja muuttuu nestemäistä vettä. Molekyylit jääpalapussin kuumennettiin tarpeeksi pisteeseen, jossa heidän verottomat asema on voitettu siten tehden löysempi. Siksi on nyt sen nestefaasissa. Kun enemmän lämpöä on läsnä haihduttaa vettä, niin se menee kaasumaisessa koska sen molekyylit liikkuvat vapaammin.Vaihe asia voi olla myös sen avaruuden alueella fyysisessä järjestelmässä. Let 's sanoa on suljettu muovinen astia jään ja veden sisällä. Tämä on yksinkertainen fyysinen järjestelmä, jossa kolme vaihetta ovat läsnä: kuutiot kuuluvat yhteen vaiheeseen, vesi on toinen vaihe, ja sitten vesihöyryn asettuminen päälle nestettä vesi on kolmas vaihe. sama pätee vedellä ja öljyä. Nämä kaksi ainetta on eriasteinen liukoisuutta nimenomaan rikki syvemmälle hydrofobinen (ei-polaarinen) aineen ja hydrofiilisen (polaarinen) aine. vesi on napa ainetta, joka heti erottaa itsensä öljystä (ei-polaarinen aine). Molemmat nesteet on heikko liukoisuus toisiaan vasten ne sijoitetaan eri vaiheissa.

Yhteenveto:

1. 'States of asia' on tarkempi ja tarkka termi kuin 'vaiheissa asia.'
2. State of asia on valtion tietyn yhdisteen fyysinen järjestelmä taas vaihe on joukko, tällaisessa järjestelmässä.
3. vaiheet asia voidaan viitata tyyppisiä molekyylien liikettä.