Ero meq ja mmolMekv vs mmol

Kuten opiskelijat, olemme aina edessä järjestelmien yksiköitä. Ne olemme aina tuttuja ovat yksiköitä, joita käytetään mittaamaan pituuden objektin. Nämä ovat millimetrin, senttimetri, tuumaa, ja mittari. Suurempaa etäisyydet, tunnemme mailia ja kilometriä. Mittaamiseksi painon, me yleensä tietää kiloa ja kiloa.

Jokainen esine tällä planeetalla voidaan mitata. Kautta kehittyvän teknologian, tutkijat pystyivät lisätä ja muokata näitä mittayksiköt. He olivat myös pystyä mittaamaan pieninkään solurakenteille kautta nanometrin. Vuodesta mittaus vyötärönmitallamme, meidän korkeus, meidän paino, nämä ovat tärkeitä arvoja hyvinvointiimme. Insinöörit ja muut ammattilaiset myös luottaa tähän mittausjärjestelmän.

Kaksi arvoa, joita käsitellään tässä artikkelissa ovat noin 'mekv' ja 'mmol'. 'Meq' on lyhenne sanasta 'milliekvivalenttia', kun taas 'mmol' on lyhenne sanasta millimoolia. Nämä kaksi mittayksikköä käytetään määrän mittaamiseksi ainetta.

'Meq' on mittayksikkö, joka kutsutaan tuhannesosa vastaavan kemiallista. Meq mitataan aineita elektrolyyttejä. Elektrolyyttejä ovat kehon yhdisteitä, jotka tuet kemian, kuten kaliumia, kalsiumia, natriumia, magnesiumia, vain muutamia mainitakseni. Joku voi huomata tämän mittayksikkö lääkepulloissa elektrolyyttien, jotka voidaan ostaa huumeiden tallentaa. Näitä elektrolyyttejä annetaan kautta laskimoon nopeammin takaisin, jos asiakkaalla on vähän tai minuutti määrän elektrolyyttejä, jotka ovat veressä. Elektrolyyttejä voidaan myös kulutetaan kautta juominen. Gatorade on esimerkki juoda paljon elektrolyyttejä. Tämä kulutetaan nesteyttää kehoa ja säilyttää tai lisätä kiertävän elektrolyyttien tiukkaa liikunnan ja urheilun. Tämä sana alkunsa aikana 1925 1930 's.'Mmol' Toisaalta, on mittayksikkö, joka kutsutaan tuhannesosa grammaa molekyylin. Se on mittayksikkö varten ainemäärä eri yksiköitä, jotka voivat olla atomi, molekyyli, elektroni tai fotonin. Tämä mittayksikkö hyväksyttiin aikana 1960. Käyttö 'mmol' näkyy laboratorioarvot erityisen verensokerin. Mmol / litra sanotaan olevan standardin mittaamisen verenkierrossa sokerin meidän verta. Tämä on tärkeää lääkärit ja sairaanhoitajat arvioida ja vahvistaa, jos potilaalla on liikaa sokeria tai hyvin minuutin sokeri, joka kiertää elimistössä. Jos näin on, lääketieteelliset toimenpiteet on noudatettava, jotta huolehtia potilaan.

Yhteenveto:

1. 'meq' on mittayksikkö elektrolyyttejä kun 'mmol' käytetään monissa yhteisöihin.
2. 'meq' syntyi aikana 1925-1930, kun taas 'mmol' hyväksyttiin aikana 1960.