Ero Mallit ja teoriatMallit vs teoriat

Tieteelliset tutkimukset ja keksinnöt tulevat noin jälkeen hyvin harkittu hypoteesi ja perusteellisesti kokeita, jotka tuottavat malleja ja teorioita. Opiskelija voi ovat kohdanneet lukemattomia malleja ja teorioita surullisen tiedemiesten kerran pyritään selittämään eri ilmiöitä. Saattaa olla myös luokkia, joissa opettajat tai professorit pyytää oppilaita muotoilla omat mallia ja / tai teoria tehdä eroa näiden kahden välillä.

Pitää kyllä ​​paikkansa, määrittely kaksi termiä voi olla hämmentävä. Opiskelija voi keksiä molemmat mallit ja teoriat tehtyään askel-askeleelta prosessi tieteellisiä menetelmiä. Mutta mallit ja teoriat tuotetaan eri määrien ja jaksojen tutkimuksen. Mallit voidaan tuottaa laadinnan jälkeen teorioita, mutta siellä voi olla tapauksia, kun malleja tuotetaan ensin ennen teorioita. Ei voi olla myös silloin, kun malleja tuottaa teorioita, jotka puolestaan ​​johtaa rakentamiseen toisen mallin todentaminen teorian.

Huomaa, että yksi ero luottaa siihen, että mallit ovat perusta teorioita, kun teoriat ovat tärkein perusta selitys eri ilmiöitä. Mallit tulevat muodossa sanallinen, visuaalinen tai matemaattinen esitys näköpiirissä tai tieteellinen prosessi rakenne, joka pitäisi seurata tiedemiesten keksiä teorioihin ja testi päätelmiä. Näitä sitten voidaan muodostaa käytyään laajoja huomautuksia fysikaalisia ilmiöitä.
Kun tutkijat ovat keksiä malli osoittaa rakenteita tieteellisiä menetelmiä, kokeiden toisto mallia noudattaen tehdään, jotta keksiä hyväksyttäviä teorioita.

Mallit voidaan nähdä soveltamista teorioiden joissakin tapauksissa. Ne koostuvat tietyn ryhmän reunaehdoista, jotka toimivat ennustettu mahdollisuus perustuu tiloissa tietyn teorian. Kun käyttäytymistä Eiffelin torni maanjäristyksen aikana on havaittu esimerkiksi tietokonesimulaatio voi osoittaa mahdolliset liikkeet perustuvat siihen, mitä Prandtl-Meyer jännitys-muodonmuutos suhde teoria merkitsee.

Tässä skenaariossa malleja johtuvat mitä teorioita tilan sijaan päinvastoin. Termi 'malli' käytetään viittaamaan abstraktia tai projektio mahdollisuus, jonka alla on teorian perusteella.Mallit voidaan määritellä myös fyysisenä edustus teoria. Tiedemies tutkii käyttäytymistä muurahaisia ​​siirtomaa, esimerkiksi voi olla joukko teorioita siitä, miten muurahaisia ​​kerätä ja säilyttää ruokaa. Havainnointi muurahaisia ​​niiden luonnollisessa elinympäristössä voi olla vaikeaa, joten hän tuntee tarvetta laatia fyysinen malli. Fyysinen malli voi olla naamioitu muurahaiskeko sisällä lasi laatikko. Kuten tiedemies noudatetaan käyttäytymismalleja kehitetty malli, teorioita voidaan sitten vahvistaa, hylätä, oikaistu tai muutettu. Fyysiset mallit voivat siis olla väline todentaminen teoriaa.
Yksinkertaisesti sanottuna, sekä mallin ja teorian valtion mahdollisuudet ja selityksiä luonnonilmiöitä. Mallit voidaan käyttää formulaatiossa kokeellisen asetelmia kuin tutkija suorittaa vaiheet tieteellisen menetelmän. Ne antavat rakenne muotoilussa teorioita.

Mallit voivat toimia myös edustusta mahdollisuuksia suhteessa tiloissa teorioita. Tutkijat voivat luoda simulaatioita ja valtion olettamuksia mallinnettu teorioita. Joissakin tapauksissa malleja voidaan myös käyttää vahvistamaan teoriaa. Ne toimivat muuttuvan kokeita tarvitaan testausta teoria 's oikeellisuutta.

Yhteenveto:

1. Mallit ja teorioita tarjota mahdollisia selityksiä luonnonilmiöitä.
2. Mallit voi toimia rakenteen askel-askeleelta muotoilu on teoriassa.
3. Teoriat voivat olla perustana luoda malli, joka osoittaa mahdollisuuksia aiheista havaittu.