Ero Tetraedrielementtiverkossa ja trigonal PyramidTetraedrielementtiverkossa vs trigonal Pyramid

Jos puhumme geometria, tetraedri on eräänlainen pyramidi, joka on neljä 'yhtäläinen' kolmion puolin tai kasvoja. Sen pohja voi olla mikä tahansa kasvoja ja on usein kutsutaan kolmion pyramidin. Se voi viitata myös molekyyli, joka sisältää atomin, jossa on neljä paria elektronit. Nämä paisr elektronien sidosta toistensa kanssa, mikä antaa sille täydellisen yhtäläiset rakenne.

Jos liimaus paria nämä elektronit ovat muuttuneet, niin meillä on trigonal pyramidi (yhden ei-liimaus ja kolme liimaus paria). Yksinkertaisesti sanottuna, molekyyli, joka on yksi yksinäinen pari atomien ja kolme ulompaa atomeja kutsutaan trigonal pyramidi. Tämä muuttaa pyramidin muotoinen rakenne molekyylin, koska vaikutus yksinäinen atomi. Toisin kuin tetraedrielementtiverkossa jotka ovat neljä 'yhtäläinen' puolin, trigoninen pyramidi on yksi atomi kuin kärkeen ja kolme identtistä atomien kulmissa joka tekee pyramidin pohja.

Molekyyli- geometria, liimaus ja ei-liimaus paria elektronit ja atomit vaikuttaa muotoon molekyylin. Vaikka tetraedrielementtiverkossa ja trigoninen pyramidi molemmilla on pyramidin muotoinen, niiden rakenteet ovat erilaisia, ja se on mikä erottaa nämä kaksi toisistaan.

Tetraedrisessa molekyyli- geometria, tetrahedral voidaan saavuttaa vain silloin, kun kaikki neljä substituentti atomit ovat samat, ja ne kaikki on sijoitettu kulmiin tetraedrin. On myös tapauksia, kun tetrahedral molekyylejä pidetään myös kiraalinen. Kiraalinen käytetään kuvaamaan esine, joka doesnt 't on sisäinen symmetriatasoon.

Molekyyli- geometria, liimaus ja ei-liimaus atomia voi suuresti muodon määrittämiseksi molekyylin. Bonding atomit don 't ole mitään yleistä vaikutusta muodoltaan molekyylin kun yksinäinen tai ei-liimaus atomi vaikuttaa suuresti miten molekyylit ottaa muotonsa.

Muotoinen trigonal pyramidi vaikuttaa yksinäinen atomi sen huipun. Koska yksinäinen parit työntyvät poispäin liimata paria, ne menevät kauemmas kolme sidottu atomien aiheuttaa mutka rakenteeltaan ja antavat trigoninen pyramidin sen ainutlaatuinen muoto.Muoto molekyylin määrittää myös ne ovat polaarisia tai ei-polaarisia samoin. Tetraedrielementtiverkossa molekyylit ovat ei-polaarisia, koska yhtäläisyyksiä neljä atomien sijaitsevat kulmissa pyramidin kumoavat toisensa. Koska kaikki nämä atomit ovat samanlaisia ​​keskenään, sähköinen vetovoima niiden välillä on mitätöity.

Trigonal pyramidi, toisaalta, ovat polaariset molekyylit koska yksinäinen atomin sen rakenteeseen. Tämä yksinäinen atomi tekee sähköinen vetovoima näiden kolmen atomien nurkassa pyramidirakenne mahdollista.

Elektronegatiivisuus arvot voidaan saada vain silloin, kun vastakkaisen atomit vetävät toisiaan puoleensa. Vaikka symmetria on tärkeä tekijä määritettäessä molekyyli 's polaarisuus, on olemassa myös asioita, jotka on otettava huomioon, kuten bond polaarisuus ja molekyylitason päin. Bond napaisuus määräytyy kautta siteitä atomien molekyylin. Molecular napaisuus puolesta Toisaalta, määritetään muoto molekyylin.

Yhteenveto:

1. tetraedrielementtiverkossa on eräänlainen pyramidin rakennetta, joka on neljä 'yhtäläinen' kolmion sivut tai pinnat (neljä identtistä atomeja). Trigonal pyramidi, toisaalta, on yksi yksinäinen atomi samanlaiset kolme atomia sen kulmat.
2. Tetraedrielementtiverkossa molekyylit eivät ole polaarisia taas trigonal pyramidit ovat polaarisia.