Ero MG ja MCGMG vs MCG

Termit 'mg' ja 'mcg' ovat lyhenteitä pieniä yksiköitä mittaukset metrijärjestelmän. Termi 'mg' tarkoittaa mittausta 'milligrammaa', kun taas 'mcg' tarkoittaa 'mikrogrammaa.' Molemmat yksiköt käytetään mittaamaan objekti 's massa ja ilmaisemaan objektin' painon.

Viitaten muille yksiköille mittauksessa mcg vastaa 0,001 mg. Se tarkoittaa, että mikrogramman on pienempi verrattuna milligrammaa. Verrattuna gramma, mikrogrammavaaka on miljoonasosa pienempi. Mikrogramman on yksi pienimmistä yksiköistä ja käytetään usein mikrobiologian testeissä nimenomaan mittaukset antibiootit kuten penisilliini, oksasilliinille ja muut. Mikrogrammavaaka ilmaistaan ​​(g) käyttöesimerkeistä.

Toisaalta, milligramma on pitkä muoto lyhennetty mg. Yksi mg on yhtä suuri kuin 1000 mikrogrammaa. Tämä tarkoittaa sitä, että milligramma on 1000 kertaa suurempi kuin mikrogrammaa. Myös milligramman on tuhannesosaa pienempi kuin gramma. Milligramma on useammin käytetty mittayksikkö koska sen isompia. Se on myös mittayksikkö elintarvikkeissa tarroja osoittaa jakautuminen määrä vitamiineja ja kivennäisaineita ja muita ravitsemuksellisia arvoja elintarvikkeessa.

Milligramma ja mikrogrammaa voidaan muuntaa vaihtoehtoisesti. Jos haluat muuntaa mikrogrammasta milligramma, arvo mikrogramman tulisi jakaa 1,000. Voit tehdä käänteinen prosessi, milligramma on kerrottava 1000 saada mikrogrammaa. Muuntaminen yksiköiden välillä on helpompaa metrijärjestelmän jossa sekä milligramma ja mikrogrammaa kuuluvat koska järjestelmä perustuu valtuudet kymmenen.

Molemmat standardin mittayksiköt ovat erittäin tärkeää etenkin lääke- tai huumeiden annoksina. Kunkin yksikön annos voidaan edistää määrä ja lääkkeen tehosta. Potilas voi kärsiä huumeiden liian alhaisiin tai yliannostuksen jos määrä annostus reseptiä tai over-the-counter lääke on väärä tai tulkittu väärin. Sama on sovellettavissa, kun henkilö ottaa täydentää tai muita lääkkeitä. Asianmukainen ymmärrys annoksen vaatimus voi estää lääkityksen virheitä ja ei-toivottuja sivuvaikutuksia.Sitä käytetään myös tieteellisissä kokeissa, kun on tarve tarkka ja minuutti mitat toimintaa varten. Koska mittayksiköt, sitä käytetään usein mainita mittauksiin tieteellisessä kirjallisuudessa.

Mittausvälineitä mikrogrammaa ja milligrammaa ovat mikrogrammaa saldot ja milligramman saldot vastaavasti. Nämä välineet ovat erittäin hyödyllisiä tarjoamalla tarkkaa painoa ja määrää tietyn ja tiettyä toimintaa. Tieteellinen lab tai farmaseuttista l lab yleensä näitä välineitä saada välittömästi mutta tarkkoja lukemia tietyn aineen 'painon joko milligrammoina tai mikrogrammaa. Useimmat mallit näistä milligramman ja mikrogrammaa saldot on rakennettu antamaan tarkkoja määriä aineita.

Yhteenveto:

1. Molemmat yksiköt käyttävät grammoina mittausten perusteella ja kuuluvat metrisen järjestelmän. Niiden suurin ero on etuliite ennen 'grammaa.' 'Mikro' etuliite pienempi arvo, kun 'mili' etuliite merkitsee suuremman arvon.
2. Sekä milligrammaa ja mikrogrammaa ovat standardin mittayksiköt pienempien määrien. Niitä käytetään usein mittaamaan lääkeannoksina sekä näytteiden tieteellisen kokeen.
3. mikrogrammaa on pienempi kuin milligramma. Milligramma on usein yleisesti käytetty mittayksikkö, koska sen suurempi koko.
4. muuntaa molemmat yksiköt toisiinsa joko monistaminen tai jako 1000 vaaditaan. Muuntaa milligrammasta mikrogrammaa, kerto- käytetään. Jako prosessia käytetään muuntaa mikrogrammavaaka on milligramma.