Ero Ammoniakki ja AmmoniumAmmoniakki vs Ammonium

Ammoniakki ja Ammonium käytetään laajalti meidän päivä-to-day elämään. Ammoniakki ja Ammonium ovat yhdisteitä, jotka sisältävät typpi ja vety. Ammoniakki on yksi typpi- ja kolme vety taas Ammonium sisältää yhden typpi- ja neljä vety.

Ammoniakki on heikko emäs ja on un-ionisoitu. Toisaalta, Ammonium ionisoitaessa. Yksi huomattavia eroja näiden kahden välillä on, että ammoniakki antaa ulos voimakas haju taas Ammonium ei haise ollenkaan.

Nyt puhu Ammoniakki, kun se liuotetaan veteen, se muuttuu ammoniakin vesiliuosta ja joutuessaan kosketuksiin ilman, siitä tulee kaasua.

Kun tiivistetty ammoniumsuola liuosta käsitellään vahvalla emäksellä, se tuottaa ammoniakkia. Ja jos ammoniakin sekoitetaan veteen, osa se muuttuu ammonium.

On myös nähty, että ammoniakki on myrkyllistä tai haitallista vesieliöille. Toisaalta, Ammonium ei ole haitallista vesieliöille.Yksi törmännyt puhdasta ammoniakkia, mutta kukaan ei voi törmätä mitä kutsutaan puhdasta Ammonium.

Ammoniakki on laajalti käytetty tuottaa lannoitteita, puhdistus tuotteet, muovit, torjunta-aineita ja räjähteitä. On myös tunnettua, että Ammoniakki auttaa kasveja typensidonnan.

Ammonium on pitkälti löytyy erilaisia ​​suoloja, kuten ammoniumkloridia, ammoniumkarbonaattia ja ammoniumnitraattia. Useimmat ammoniumsuolojen liukenee veteen. Vaikka Ammonium on myös lähde kasveja typensidonta, sitä ei pidetä ainoana typen koska ne voivat olla myrkyllisiä kasvilajeja. Ammonium käytetään myös lannoitteiden tuotantoon ja räjähteitä. Sitä käytetään myös Rakettipolttoaineet ja myös veden suodattimet ja elintarvikkeiden säilöntäaineita.

Yhteenveto

Ammoniakki on heikko emäs ja on un-ionisoitu. Toisaalta, Ammonium ionisoitaessa.

Ammoniakki antaa ulos voimakas haju taas Ammonium ei haise ollenkaan.

Ammoniakki on myrkyllistä tai haitallista vesieliöille. Toisaalta, Ammonium ei ole haitallista vesieliöille.

Ammoniakki auttaa kasveja typensidonnan. Vaikka Ammonium on myös lähde kasveja typensidonta, sitä ei pidetä ainoana typen koska ne voivat olla myrkyllisiä kasvilajeja.