Ero Klorofylli A ja B Klorofylli vs B

Kasvit ja levät ovat eläviä organismeja, jotka voivat luoda oman ruokansa ja eläimet saavat ruokansa näistä kasveista. Tämä ruoka luomisessa prosessia kutsutaan fotosynteesi ja käyttää klorofylli.
Klorofylli on vihreä pigmentti kasveissa ja levien jota pääasiallisesti käytetään fotosynteesi. Se imee valoa ja energiaa sininen ja punainen osiin sähkömagneettisen spektrin mutta ei absorboi vihreä alue hyvin joka antaa klorofylli sisältäviä kudoksia kasveissa niiden vihreä väri
Valoa ja energia siirretään sitten reaktio keskuksia kaksi photosystems, Photosystem I ja Photosystem II. Nämä photosystems on reaktio keskuksia, P680 ja P700, jotka imevät ja käyttää energiaa ne muilta klorofylli pigmenttejä. Fotosynteesi käyttää kahdenlaisia ​​klorofylli, klorofylli a ja b, tuottaa energiaa.
klorofylli
Klorofylli a absorboi energiaa aallonpituudet sinivioletti ja oranssi-punainen valo 675 nm. Se heijastaa vihreää valoa, joka antaa klorofylli sen vihreä ulkonäkö. On erittäin tärkeää, että energia vaiheessa fotosynteesin koska klorofylli a molekyylit tarvitaan ennen kuin fotosynteesi voi edetä.
Se on ensisijainen fotosynteesin pigmentti. Se on reaktion keskellä antenniryhmän, joka koostuu ytimen proteiineja, jotka sitoutuvat klorofylli a kanssa karotenoideja. Organismit, erityisesti oxygenic fotosynteesin niitä käyttävät klorofylli a ja se käyttää erilaisia ​​entsyymejä biosynteesiin.
klorofylli B
Klorofylli b imee energiaa aallonpituuksia vihreää valoa 640 nm. Se on lisävaruste pigmentti, joka kerää energiaa ja siirtää sen klorofylli. Se myös säätelee koko antennin ja imeytyy paremmin kuin klorofylli.
Klorofylli b täydentää klorofylli. Sen lisäksi, klorofylli lisää absorptiospektri lisäämällä aallonpituusalueella ja laajennetaan spektri valoa, joka absorboituu.
Kun on vähän valoa saatavilla, kasvit tuottavat enemmän klorofylli b kuin klorofylli kasvattaa fotosynteesin kyky. Tämä on tarpeen, koska klorofylli molekyylit kaapata rajoitettu aallonpituus niin lisävaruste pigmenttejä kuten klorofylli b tarvitaan auttamaan pyydystäminen laajemman valoa.
Sen jälkeen siirtää kaapattu valo yhdestä pigmentistä toiseen, kunnes ne saavuttavat klorofylli a reaktiossa keskustassa. Klorofylli a ei voi toimia hyvin ilman apua klorofylli b ja klorofylli b voi tehokkaasti tuottaa riittävästi energiaa omasta.
Nämä kaksi klorofyllien ovat siten sekä hyvin tärkeää fotosynteesissä. Ne toimivat parhaiten yhdessä.
Yhteenveto
1. a-klorofylli on ensisijainen fotosynteesin pigmentti kun klorofylli b on lisävaruste pigmentti, joka kerää energiaa ja siirtää sen klorofylli.
2. klorofylli absorboi energiaa aallonpituudet sinivioletti ja oranssi-punainen valo, kun taas klorofylli b imee energiaa aallonpituuksia vihreää valoa.
3. a-klorofylli absorboi energiaa 675nm taas klorofylli b absorboi energiaa 640 nm.
4. klorofylli b on imukykyinen, kun klorofylli a ei ole.