Ero natrium ja kaliumNatrium vs Kalium

Natrium ja kalium ovat alkalimetallit löytyy luonnollisesti yhdessä mineraaleja. Molemmat osoittavat samanlaista käyttäytymistä myös fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet. Niillä on keskeinen rooli ylläpitämisessä kaikenlaisen elämän. Niillä on samanlainen atomin rakenne; niiden uloin rata on vain yksi elektroni; ne ovat erittäin reaktiivisia ja muodostavat ionisidoksiin. Ne ovat pehmeitä metalleja, hopeanvalkoinen ulkonäöltään, jolla on alhainen sulamispiste.

natrium
Natrium on läsnä luonnostaan ​​valtavia määriä liuennut merivedessä. Muita luonnossa esiintyviä talletukset tämän elementin sisältävät cryolite, sooda niter, ja zeoliittia.
Natrium on edustettuina Na, ja atomi määrä Na on 11. Se on sähköinen kokoonpano 3s1. Sen uloin rata on vain yksi elektroni, ja siksi tämä metalli on erittäin reaktiivinen. Valenssi natrium on 1. atomi menettää sen uloimman elektronin helposti vahvoihin elektrova- sidoksia. On lämmitys, tämä metalli luojana ominainen väri liekkiin. Väri liekki on seurausta heräte elektronien korkeammalle tasolle. Tämä viritys on aiheuttanut lämpöenergian luovuttaa metalli liekin. Kun nämä innoissaan elektronit palaavat takaisin normaaliin todetaan, niistä vapautuu aikaisemmin imeytyy energian muodossa näkyvän valon.

Natrium vaikuttaa monia kaupallisesti tärkeitä kemikaaleja, joita käytetään teollisuuden eri tarkoituksiin. Natriumhydroksidi, leivinjauhetta, tavallista suolaa, natriumnitraatti, booraksia ja soodan ovat yleisimmin käytetty kemiallisia yhdisteitä natriumia.
Natrium on myös tärkeä rooli kaikissa elämän muodoissa. Se ylläpitää asianmukainen tasapaino nesteiden soluissa ja on hyödyllistä välittää hermostunut impulsseja.kalium
Kalium on maapallolla 's kuori muodossa kivennäisaineita. Tärkeimmät malmit ottaa runsasta kaliumin ortoklaasi, graniitti, sylviini karnalliitti.
Kalium on edustettuna symboli K. Sen atominumero on 19, ja sillä on sähköinen kokoonpano 4S1. Kalium on esitetty monia fysikaalisia ja kemiallisia ominaisuuksia samanlainen kuin natriumia. Kalium on myös erittäin reaktiivinen ja muodostaa elektrova- sidoksia. Kuitenkin, sen reaktiivisuus veden kanssa on paljon kiristynyt verrattuna, että natriumia. Kalium myös palaa bunsenpoltin aikuiselämään violetti liekki. Huolimatta siitä, että atomi määrä kaliumia on suurempi kuin natriumia, tiheys kalium on pienempi kuin natriumia.
Kalium on myös monissa teollisissa sovelluksissa. Sitä käytetään valmistuksessa kaupallisen saippuoita. Silti sen käyttö voi myynti on suurempi kuin kaupallisiin tarkoituksiin natriumia.
Kalium yhdessä natrium muodostaa sodiumCpotassium pumppu, joka aktiivisesti kuljettaa ATP sisään ja ulos soluista.

Yhteenveto:

1. Natrium on edustettuna Na kun kalium on edustettuina K.
2. atomi määrä natriumia on 11 kun taas kalium on 19.
3. tiheys natrium on suurempi kuin kaliumin.
4. Natrium polttaa joka bunsenliekillä aikuiselämään kullankeltainen väri taas kalium palaa vaalean, violetti liekki.
5. Molemmat reagoivat veden kanssa muodostaen vetykaasua, mutta reaktio kalium on paljon väkivaltainen verrattuna, että natriumia.