Ero Nivelet ja viatNivelet vs Viat

Geologia on erittäin mielenkiintoinen aihe tutkia, mutta asia on, sillä on monia termejä, jotka ovat todella sekava ja Usein vaikea ymmärtää. Tämä johtuu siitä, suurimman osan ajasta, mitä näemme ympäristössä kuvataan kahdella tavalla: kuinka tavalliset ihmiset kokevat ne ja näkymä tutkijoita. Hyvä esimerkki tästä geologiassa on miten me määrittelemme halkeamia Earth 'pinnasta. Olemme keskimäärin ihmiset tapana tarkastella kaikkia niitä samana, mutta tutkijat voivat erottaa kahdenlaisia: nivelet ja viat.

Geologia, halkeamia kuten viat ja nivelet ovat yhdessä kutsutaan murtumia tai katkoksia. Selitys yksinkertaisesti, nämä ovat tiloja tai aukkoja, jotka esiintyvät kallioperään, jotka muodostavat maapallon 'pinnalla johtuen eri tekijöistä. Mutta samankaltaisuutta nivelet ja vikojen loppuu tähän, koska jokainen heistä on erityispiirteitä, jotka asettavat heidät erilleen toisistaan .

Ensimmäinen asia, joka on selvästi erilainen välillä yhteisen ja vika on sen koko. Saumat ovat pienempiä kuin vikoja, ja ne voivat esiintyä lähes kaikenlaisia ​​kallioperään. Ne ovat usein hiushalkeamia, jotka ovat huomaamattomat erityisesti katsottuna matkan. Häiriöt, toisaalta, ovat paljon suurempia ja voivat ulottua jopa mailia päähän. Mutta koska jatkuva lian muodostumisen yli maapallon 's kuori, se ei ole aina mahdollista nähdä jakolinjojen, mutta tutkijat ovat melko varmoja niiden läsnäoloa.

Mutta enemmän kuin koko ero nivelet ja vikojen on yksi osa edun mukaista, että geologit usein tarkastella määritettäessä sellainen crack, ja se on siirtymä, joka syntyy liikettä kiviä. Saumat on hyvin vähän tai ei lainkaan liikettä lainkaan, koska ne eivät ole täysin erillisiä kallioperään.

Viat ovat erilaisia, koska ne ovat alttiita sivuttaisliike aiheuttamaa maankuoren voimat alla Maan pinnalla. Tämä johtuu siitä, että ne esiintyvät yhtä perusteellinen leikkauksia suurten kallioperään.
Suunnasta riippuen maankuoren liikkeen, tai molemmille puolille on vika voi liikkua ylöspäin, alaspäin, ja sivuttain joka on usein syynä maanjäristyksiä.Toinen erä harkita asetettaessa erilleen liitoksen vika on se, miten ne on muodostettu. Viat on luotu jatkuva liike alapuolella Earth 's kuori. Kun kallioperään jaetaan viat, ne tulevat alttiita maanjäristyksille. Yksi hyvä esimerkki tästä on San Andreas Fault Kaliforniassa, joka ulottuu enintään 810 mailia. Se jakaa Pacific Plate ja Pohjois-Amerikan Plate.

Nivelet muodostuvat, kun rock on venytetty sen katkeamispisteeseen. Tämä tapahtuu, koska jatkuva likaantuminen yli kallioperään myös lisää sen massa mikä pakotti sen hajota. Mutta sen jälkeen kaikki nämä piirteet, monet ihmiset ovat varovaisia ​​mahdollista vaaraa, että nämä halkeamat voivat aiheuttaa ihmisten sivilisaation.

Häiriöt pidetään yksi luonnon 's voimakas muuttajia, kirjaimellisesti. Tämä hiljattain näyttöön, kun levyt Tyynenmeren Ring of Fire siirtyi päällekkäin toistensa aiheuttaa massiivisen maanjäristyksen Japanissa ja aiheutti tsunamin, joka vaikutti moniin maihin. Nivelet eivät aiheuta tällaista uhkaa ja ovat Usein ihmettelivät, koska ne muodostavat yhtenäinen sarjaa eri puolilla maailmaa.

Yhteenveto:

1. On olemassa kahdenlaisia ​​halkeamia, joita esiintyy maapallon 's kuori, yhteinen ja vika.
2. Sekä nivelet ja viat luokitellaan murtumia tai katkoksia, joka on ainoa samankaltaisuus he ovat.
3. Saumat ovat pienempiä kuin vikoja.
4. Saumat ei ole liikettä siis aiheuta lainkaan tai hyvin vähän siirtymä kun viat ovat sivuttaisliike, jotka aiheuttavat siirtymän.
5. Viat muodostuvat takia jatkuvan maankuoren liikkumisen liitokset muodostuvat, kun kivet ovat venytetty niiden hajoamispisteeseen.