Ero puhtaana aineena ja seos,Pure Aine vs Seos

Meriveden, ruokaöljyä, teräs, pronssi, happi, suola, maaperä '', kun tarkastellaan näitä asioita erikseen, luuletko että voit tunnistaa ne kuuluvat 'puhdasta ainetta' tai 'seos' luokka? Olkaamme oppia selviä eroja ja yhtäläisyyksiä, jos lainkaan, välillä puhdasta ainetta ja seoksesta.

Ensinnäkin, puhtaan aineen asia, jota ei voida erottaa minkä tahansa muun aineen käytettäessä fyysistä tai kemiallista prosessia. Kaikki hiukkaset, jotka muodostavat puhtaan aineen on sama väri, maku, koostumus ja rakenne. Toisin sanoen, se voi olla osa tai yhdiste, joka koostuu vain yhden komponentin, jossa on selvä koostumus, kemialliset ja fysikaaliset ominaisuudet.

Toiseksi, seos on yhdistelmä kahdesta tai useammasta aineesta, jotka eivät ole yhdistyneet käyttäen kemiallista menettelyä. Komponentit, jotka muodostavat seoksen ei esiinny sovitussa suhteessa, ja useimmat luonnollisia aineita, jotka olet perehtynyt, ovat seoksia. Esimerkkejä seoksista ovat vesi, alkoholi, öljyä ja väriainetta.

Mitkä ovat selviä eroja näiden kahden? Suhteen seos, se voidaan fyysisesti erottaa puhtaita yhdisteitä tai elementtejä. Tämä on jotain, joka ei ole mahdollinen puhtaan aineen, koska se on jo eräänlainen asia, joka esiintyy kaikkein keskeisimpiä tai puhtaimmillaan.

Toinen selvä piirre puhtaan aineen että riippumatta siitä, kuinka fyysisesti mahdotonta se voi olla eristää puhdasta ainetta, se voidaan pitää puhtaana, jos mitään epäpuhtauksia ei havaita. Kun se tulee heidän fyysiset ominaisuudet, kuten niiden keittäminen tai sulamispisteet, puhtaita aineita ovat ei-muuttuva, vaikka seokset vaihtelevia. Esimerkiksi, kiehumispiste puhdasta vettä on 100 astetta, kun taas kiehumispiste alkoholia sekoitetaan veteen, voi olla eri lämpötiloissa. Yksinkertaisesti sanottuna, puhtaita aineita ovat juuri sitä mitä nimikin kertoo C puhdas, vaikka seokset ovat epäpuhtaita.Yhteenveto:

1. Puhdas aineita ei voida erottaa muiden ainelajien, kun seos on kahden tai useamman puhtaita aineita.

2. puhdasta ainetta on vakio fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet, vaikka seokset ovat vaihtelevia fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet (ts kiehumispisteeseen ja sulamispiste).