Ero Elektroforeesi ja KromatografiaElektroforeesi vs Kromatografia

Kemistit suorittaa erilaisia ​​kemiallisia toimintoja päivittäin. Ne myös suorittaa erilaisia ​​menettelyjä, laskelmia, kokeet, ja paljon muuta. Tämän tyyppinen ura on oltava sellainen vaikea käsitellä vaan täyttämään niitä.

Elektroforeesi ja kromatografia ovat yleensä erottaminen teknisellä menetelmällä kemistit. Kromatografia ja elektroforeesi eroavat eri vaiheissa. Tämä on yksi suurimmista eroista.

Elektroforeesissa, se koostuu stationäärifaasin ja märkä liikkuvana faasina. Stationäärifaasin määritellään kiinteän faasin, ja märkä liikkuva faasi on määritelty joko hapan tai emäksinen. Kromatografiassa, se koostuu kiinteän faasin ja liikkuvan faasin. Liikkuva faasi on neste- tai kaasufaasissa.

Kromatografia käytetään pääasiassa toksikologian. Tämä prosessi on käytetty tietää mitä lääkkeitä olivat väärin erottamalla se. Tässä prosessissa neste tai kaasuseos läpikäy eri jakelukanavien kautta hiukkasten kautta virtaavan liikkuva faasi, joka on kiinteä tai nestemäinen.

Elektroforeesi, toisaalta, käytetään mikrobiologien. He käyttävät tätä prosessia DNA: n ja RNA: n tilauksesta ja erottamalla nukleiinihapot. Vuonna elektroforeesi, keskipitkällä käytetään kuten paperia. Se voi myös olla geeli. Tässä prosessissa, kaksi vaihetta tarvitaan: kiinteän faasin ja kaasufaasin jotta onnistuneesti seoksen erottamiseksi.Muita käyttötarkoituksia kromatografian ovat määrän määrittämiseksi kemikaalien huumeiden tai lääkkeiden käytetään näytteitä. Kromatografia käytetään myös sairaaloissa. He käyttävät sitä arvioida tasolle tai määrä alkoholia elimistössä potilaan. Kun tämä on määritetty, lääkärit voivat puuttua asianmukaisesti. Kromatografia voidaan käyttää myös tutkinnan aikana erottamaan näytteen todisteita rikospaikoilla.

Elektroforeesi voidaan käyttää proteiinien erottamiseen sekä joka voi olla yksiulotteinen tai kaksiulotteinen. Yksiulotteisessa voidaan käyttää erottamiseen proteiinin ja nukleiinihapon. Kaksiulotteinen voidaan käyttää sormenjälkien DNA.

Emme ehkä ole tietoisia siitä, mutta elektroforeesi ja kromatografia on suuri ja ihmeellinen käyttötarkoituksia yhteisössä.

Yhteenveto:

1. elektroforeesi, se koostuu paikallaan ja märkä liikkuvan faasin, kun taas kromatografialla koostuu paikallaan ja liikkuvana faasina.
2. Elektroforeesi voidaan käyttää DNA: n järjestelyn ja erottaminen DNA taas kromatografiaa voidaan käyttää arvioitaessa alkoholipitoisuus veressä ja paljon muuta.