Ero Siemenet ja itiötPyyhkäisyelektronimikroskooppikuva orastava sieni-itiöitä. herkkusieni

Siemenet vs itiöt

You 'kuullut siementen ja itiöiden ennen, ja että he' uudelleen jotenkin kytketty kasvikunnan, mutta ei tiedä toisistaan ​​won 't Garner teille korkealaatuista biologian tai kasvitieteen. Eriyttäminen siemenet ja itiöt on erittäin tärkeä , varsinkin jos 'menossa luokitella kasveja. On olemassa paljon eroja näiden kahden, ja tämän ymmärtäminen voi auttaa tehokkaasti erottaa siemenistä itiöitä.

Ensinnäkin, siemen on paljon suurempi kuin itiöitä. Siemenet voidaan nähdä ja koskettaa helposti, kun 'll tarvitset mikroskoopilla, jotta nähdään itiöitä. Et varmasti voi' t tutkia itiöt näössä yksin. Tarvitset suurentava laite, kuten mikroskooppia, jotta tarkistaa itiöitä. Sen lisäksi niiden pieni koko, itiöitä on kahta tyyppiä: heterosporous ja homosporous. Entinen on lisäksi eriytetty pieneen mies itiöitä ja iso nainen itiöitä, kun taas jälkimmäinen tulee yhtenäinen kokoja. Siemenet myös on kahta tyyppiä: diploidi, jossa on kaksi, pariksi kromosomi sarjaa, tai haploid, joka on vain yksi yhdistetty kromosomi asetettu.
Toinen, siemen on monimutkaisempi kuin itiöitä. Siemenet pidetään kehittyneempiä kuin itiöt, ei pelkästään kokonsa, vaan sillä, miten ne ylläpitävät kasvien elämää. Itse asiassa, sisäkorvan toiminnasta siemen paljastaa täysimittainen monisolukkoympäristössä pystyy vaaliminen laitoksen ja valmistella sen ulkomaailmaan. Siinä on tilat ravintoa ja puolustus, augmenting kasvi 's eloonjäämismahdollisuudet. Toisaalta, itiöitä on yksisoluinen ja rakenteeltaan yksinkertaisempi mutta, kuten siemen, se on myös mahdollisuus selviytyä ulkomaailmaan.

Kolmanneksi, siemenet ja itiöt eroavat kun se tulee niiden sijainnin. Siemenet löytyy joko kukkia tai hedelmiä kukkivat kasvit, kun itiöt alapuolella lehtialan sienten, saniaisia, ja sammal kasveista. Kun ne vapautuvat ulkomaailmaan, siemenet voivat itää juuri missään. He 'eivät ole tarkkana siitä, missä ne' ll itää. Toisaalta, itiöitä vaatii kosteassa ympäristössä, kuten suon tai suolla, jotta itää.
Neljänneksi, siemenet ja itiöt voidaan kuljettaa ulkomaailmaan eri tavoin. Siemenet voidaan kuljettaa eläimiä, jotka syövät hedelmiä kukkivat kasvit ja joko levittää tai oksentaa siemeniä sisällä. Siemenet voivat myös yksinkertaisesti pudota kasvi and roll maahan, jossa ne itävät, kun ne ovat saaneet riittävästi ruokitaan tarpeeksi vettä ja auringonvaloa. Toisaalta, itiöitä yksinkertaisesti pudota lehtiä ja kellua hitaasti maahan tai leijui ylöspäin ja levinnyt edelleen ilmavirtojen.Vaikka siemenet ovat kehittyneempiä kuin itiöt useammalla kuin yhdellä tavalla, molemmat ovat välttämättömiä leviämistä kasvillisuuden ja ovat tehokkaita keinoja, joilla kasvilajien hengissä nykyisessä maailmassa.

Yhteenveto:
1. Kokonsa, siemenet ovat suuremmat kuin itiöitä. Siemenet voidaan nähdä ja koskettaa helposti taas itiöt voidaan nähdä tuella suurennuslasilla laitteita.
2. Mitä cellular monimutkaisuus, siemenet ovat parempia, koska ne 'uudelleen monisoluisten, kun itiöt ovat yksisoluisia. Siemen on myös enemmän palveluita kasvien selviytyminen kuin itiöitä.
3. Siemenet sijaitsevat joko hedelmän tai kukan kukkivat kasvit, kun itiöt alapuolella lehdet kuin kukkivat kasvit. Kun ne on erotettu kasvista, sekä siemeniä ja itiöt lopulta itää. Kuitenkin siemen itää helpommin kuin itiöitä koska jälkimmäinen vaatii märässä ympäristössä.