Ero endonukleaasi ja eksonukleaasiEndonukleaasi vs Eksonukleaasi

Endonukleaasi ja eksonukleaasi ovat nukleaasia entsyymejä, jotka katalysoivat hydrolyysiä yhden nukleotidin läsnä ketjun DNA: ta. Nukleaaseja keskeisessä asemassa analysoinnissa nukleotidisekvenssin DNA ja RNA.

eksonukleaasi
Eksonukleaasi entsyymit ovat luokka entsyymejä, jotka pilkkovat nukleotidien päissä DNA-molekyylin. Kaksi DNA-säiettä ovat toisiaan täydentäviä. Ne ovat edustettuina 3 'ja 5' aseita. Fosfodiesterimenetelmä sillat DNA: n ja RNA: n hyökkää kahteen luokkaan entsyymejä, jotka ovat edustettuina 'a' ja 'b'. Entsyymit ryhmä 'a' nimenomaan hydrolysoivat esterisidoksen välillä 3 'hiili, sekä fosfori- ryhmä ja entsyymien ryhmä' b 'hydrolysoivat esterisidoksen välillä 5 'hiilidioksidin ja fosfori- ryhmä.

Hyvä esimerkki ryhmästä 'a' eksonukleaasi entsyymi on myrkky kalkkarokäärme ja Russell 's viper. Tämä myrkky hydrolysoi kaikki 3' sidoksia DNA tai RNA vapauttavaa nukleotidin yksiköihin nukleosidi 5 'fosfaatteja.

Luokka 'b' entsyymit edustavat perna 's fosfodiesteraasi, joka hydrolysoi kaikki' b 'tai 5' sidoksia sekä DNA: n ja RNA: n, ja siten vapauttaa vain nukleosidi 3 'fosfaatit.

endonukleaasi
Endonukleaasi ovat entsyymejä, jotka pilkkovat sen joukkovelkakirjojen DNA sisällä molekyylin. Ne eivät vaadi vapaa 3 'tai 5' hydroksyyliryhmän lopussa polynukleotidin ketjun. Endonukleaasit hyökkäys erityinen 3 'tai 5' sidoksia, missä ne esiintyvät polynukleotidiketjun.Endonukleaasit on myös ryhmitelty ryhmiin 'a' ja 'b'. Deoksiribonukleaasi I naudan haiman on luokiteltu luokkaan 'a' entsyymi, joka katalysoi hydrolyysin joidenkin 3 'sidoksia DNA saatiin oligonukleotideja, jotka sisältävät noin neljä nukleotiditähdettä keskimäärin.

Deoksiribonukleaasi II on toinen endonukleaasi luokan 'b'. Se on eristetty perna ja kateenkorva eri bakteerien ja aiheuttaa hydrolyysi 5 'sidoksia tuloksena ryhmään nukleotideja.

Yhteenveto:

1. eksonukleaasi aiheuttaa hydrolyysiä nukleotidin päissä, joissa vapaa 3 'tai 5' hydroksyyliryhmän on läsnä polynukleotidi ketjun, kun taas eksonukleaasi ei vaadi vapaa 3 'tai 5' hydroksyyliryhmän aiheuttaa hydrolyysiä polynukleotidin ketjun .
2. eksonukleaasiaktiivisuudella tuloksia osaksi nukleosidien kun endonukleaasiaktiivisuus tuloksia oligonukleotideja.
3. eksonukleaasi 's toiminta johtaa pienet yksiköt polynukleotidin ketjun lähes välittömästi, kun taas endonukleaasiaktiivisuus läpikäy viivevaihe ennen vapauttamista oligonukleotidi ryhmiä.