Ero Päästöjen ja absorptiospektriPäästöjen vs Imeytyminen Spectra

Kemisti, jonka tarkoituksena on löytää alkuainekoostumuksen tietyn aineen tai ratkaisu voi erilaistua atomien kautta päästöjä ja / tai imeytymistä spektroskopia. Molemmat prosessit ovat suunnattu havainto elektronien ja fotonien kun se altistetaan valolle. Spektrofotometri yhdessä valonlähde on sitten tarvitaan näissä prosesseissa. Tiedemies on tarkoitus olla arvoluettelo molempien päästöjen imeytymisen jokaisen atomin ennen altistetaan spektroskopian.

Esimerkiksi kun tiedemies havaitsee näytteen kaukaisen alueen ja pyrkii tietää koostumus asia, hän voi halutessaan asettaa näytteen päästö tai imeytymistä spektroskopia. Kun absorptiospektri, hänen on tarkoitus tarkkailla, kuinka elektronien atomien absorboivat sähkömagneettista energiaa valon lähteestä. Kun valo suuntautuu atomien, ionien tai molekyylien, hiukkaset pyrkivät imemään aallonpituuksia, jotka voivat kiihottaa heitä ja aiheuttaa heille siirtyä yhdestä kvantti toiseen. Spektrofotometri voi tallentaa määrän imeytyy aallonpituudella, ja tutkija voi sitten viitata luettelon elementin ominaisuuksien määrittämiseksi koostumukseltaan kerätty.

Emissiospektrit suoritetaan samalla prosessia valoa alistaminen. Näissä prosesseissa kuitenkin tiedemies havaittu valon määrän tai lämpöenergian synnyttämä fotonit atomin, joka tekee niistä palata alkuperäiseen kvantti.

Ajattele sitä näin: Aurinko on keskellä atomin koostuu fotonien ja neutronien. Planeetat kiertävät aurinkoa ovat elektroneja. Kun jättiläinen taskulamppu suuntautuu Earth (elektronin), Maan tulee innoissaan ja liikkuu ylös kiertoradalle Neptunuksen. Absorboima energia Maan kirjataan absorptiospektri.
Kun jättiläinen taskulamppu poistetaan, maapallo sitten säteilee valoa, jotta se palata alkuperäiseen tilaansa. Tällaisissa tapauksissa spektrofotometrillä kirjaa määrä aallonpituus synnyttämä Maan jotta tiedemies millainen elementtien käsittämän aurinkokunnan.

Tämän lisäksi, imeytymistä ei tarvitse heräte ionien tai atomien toisin kuin emissiospektrit. Molemmat voi joutua valonlähteen, mutta nämä pitäisi vaihdella kahden prosessin. Kvartsilamput käytetään yleensä imeytyminen taas polttimet soveltuvat emissiospektreillä.Toinen ero näiden kahden spektrin välillä piilee sen 'print' tuotos. Kehittäessään kuva, esimerkiksi, emissiospektrin on värillinen valokuva, kun absorptiospektri on negatiivinen tulostaa. Tässä 'siksi: emissiospektreissä voi lähettää valoa, joka ulottuu eri valikoimia sähkömagneettisen spektrin, jolloin saadaan värillisiä viivoja vähän energiaa radioaaltojen korkeamman energian gammasäteilyä. Värit prisman yleensä havaitaan näiden spektrien.

Toisaalta, imeytyminen voi lähettää useita värejä yhdessä tyhjiä rivejä. Tämä johtuu siitä, että atomit absorboivat valoa, jonka taajuus riippuu siitä, minkä tyyppistä elementtien läsnä näytteessä. Uudelleen lähtevä valo prosessissa ei todennäköisesti pääsee samaan suuntaan, jossa imeytyy fotoni tuli. Koska valon atomi ei voida suunnata tiedemies, valot näyttävät olevan mustia viivoja vuoksi puuttuvan aaltojen sähkömagneettinen spektri.

Yhteenveto:

1. Päästöjen ja absorptiospektri molemmat voidaan käyttää määritettäessä ainekoostumus.
2. Molemmat käyttävät valonlähdettä ja spektrofotometrillä.
3. Päästöjen spektrit mitataan aallonpituudella lähetetyn valon jälkeen atomit ovat innoissaan lämpöä, kun taas imeytyminen mittaa aallonpituus imeytyy atomi