Ero Laimennus ja LaimennustekijäLaimennus vs Laimennustekijä

Kemian, on terminologia ja prosesseja, jotka kemistit pitäisi harkita. Tämä ei ainoastaan ​​koskee kemiaa, mutta myös muut elimet tiedon ja tieteenalojen vaaditaan sekoittaminen kemikaalien teolliseen tuotantoon tai tuotteen sovelluksiin, joissa tarvitaan oikea määrä kemikaaleja.

Kaksi sanaa, jotka esitellään ja eriytetty ovat 'laimennus' ja 'laimennuskerroin.' Olkaamme puuttua ja nähdä ero näiden kahden terminologies.
Laimennus on pidetty tehdä aikaisin tutkijat alkupuolella sivilisaatioiden. Laimennus on prosessi laimentamisen tai sekoittamalla kaksi tai useampia aineita tai jopa yhdisteitä. Tieteellisten laboratorioiden, jotkut kemialliset ratkaisut voivat olla väkevämpää kuin haluttu ratkaisu. Tämä on ongelma, kun protokolla annetaan ja seurasi. Siten tietoa laimentaminen ja kaava on hallittava ennen hakeutuvat tällaista uran. Laimennokset ilmaistaan ​​eksponenttimuoto. Laimennus on myös termi vähentäen konsentraatio kaavan.

Laimennuskerroin tai DF, toisaalta, on termi, jota käytetään kuvaamaan suhdetta lopputilavuus yli pipetointimäärä. Saada lopullinen tilavuus, sinun täytyy vain lisätä pipetointimäärä plus laimennusaineita. Selvästi ymmärtää tätä prosessia, näyte on määritelty osa-tilavuuden alkuperäisen liuoksen tai näyte. Laimenninta, toisaalta, on materiaali tai aine, jossa liuos tai näyte laimennettiin.
Esimerkiksi mitä tulee laimentimien tekijä jos kemisti lisää 0,2 ml alikvoottia 10,8 ml liuotinta?

a) Tehkäämme lopullinen tilavuus (pipetointimäärä + liuotin).

Lopullinen tilavuus = 0,2 ml + 10,8 ml.

Lopullinen tilavuus = 10,4 ml.b) Sitten laimennusainetta tekijä (lopputilavuus / pipetointimäärä)

Laimenninta kerroin = 10,4 ml / 0,2 ml

Laimenninta kerroin = 1:52 laimennus (101)
Näin ollen tässä kysymyksessä, laimennus- kerroin on 52 kaavasta. Nämä aiheet ovat erittäin tärkeitä yritysten välistä, etenkin teollisuusyritykset, jotka valmistavat materiaaleja ja tuotteita ihmisten käyttöön ja kulutukseen. Näin ollen, tämä on tärkeä käsite niitä sovelletaan.

Yhteenveto:

1. Laimennus on prosessi, jossa ei kaavaa kun laimennusaineiden tekijä edellyttää kaava saada vastauksen.