Ero pimeä aine ja pimeä energiaEro pimeä aine ja pimeä energia

Meidän universumi laajenee enemmän kuin koskaan, koska sen alkuperä Big Bang 14 miljardia vuotta sitten. Aiemmin tutkijoiden mielestä se vain hidastaa, koska vetovoima, joka houkuttelee kaikki asia sisälle päin. Mutta Hubble-avaruusteleskoopin havainnot osoittavat, että maailmankaikkeudessa on todella laajenee sijaan hidastaa. Tämä ei voi tapahtua ilman läsnäoloa muunlaista energiaa, joka on parempi kuin painovoiman voimaa, vaikka kukaan ei tiedä mitä se on. Tämä käsittämätöntä energiaa, joka hylkii asia ulospäin, kutsutaan Pimeä energia. Näkyvä asia, kuten maapallon, tähdet ja miljardeja galakseja, valmistettu atomia pienemmät hiukkaset ryhmittyneet atomeja, muodostavat vain 4% massasta maailmankaikkeuden. Emme tiedä sisältöä muiden massasta, paitsi että 22% siitä on näkymätön ainetta nimeltä Pimeä aine, ja 74% on yhä hallitseva Pimeä energia. Vaikka molemmat voidaan mitata laskemalla niiden vaikutus havaittavissa asiassa maailmankaikkeuden, ei tiedetä, ovatko nämä kaksi ovat yksi ja sama.

tumma Energy

Pimeä energia on kaikkialla läsnä ja sen vaikutus lisääntyy kosmos turpoaa. Sen olemassaolo mahdollistaa valoa saada energiaa jäljellä säteilyn jos se kulkee suuria massoja, ja vastaa kosminen mikroaaltoja. Kun painovoima heikkenee tilan vuoksi laajennus, pimeä energia alkaa dominoida. Oletetaan, että se on tämä pimeä energia, joka on vastuussa maailmankaikkeuden laajeneminen. Pimeä energia, joka myös tunnetaan kosmologisen vakiona sekä Quintessence, nopeuttaa paisuttaminen ryhtymällä anti-painovoiman. Mukaan Albert Einstein, tyhjä tila on harvoin tyhjiössä ja on oma Vakioenergian pakottaa universumi laajenee nopeammin ja nopeammin.

(A 2009 simulaatio pimeän aineen maailmankaikkeudessa)Vastakkaiset Einstein 's havainto, uusia teorioita ovat kehittyneet selittää pimeä energia uutena dynaamisten energian nestettä, joka täyttää tilan, joka toimii vastoin asia ja normaalin energia. Eräät tutkijat löytää kvantti vaihtelut todellinen lähde vastenmielinen voima nopeuttaa tila laajennus. kuitenkin kaikki samaa mieltä siitä, että pimeä energia, joka yhtenäiset koko tila, on takana nopeampi kiihtyvyys laajenevan kosmoksen, vaikka sen tiheys on alhainen (6 91 10? 27 kg / m3) verrattuna tiheyteen tavallisten aineen tai pimeän aineen galaksien. huolimatta kaikista näistä havainnoista, skeptikot korostaa, että on pelkkä illuusio aiheuttama suhteellinen liike Maan muun kosmoksen. Mitä se on, pimeä energia on suurimpia tieteellisiä salaisuus aikamme.

Pimeä aine

Pimeä aine on ei-valovoima ainehiukkasten kiinnostavuus painovoiman vaikutukset näkyvän aineen galakseja ja klustereita galaksit. Se on tumma, näkymätön, ja kattaa suurimman osan kosmisen asiasta. Tutkijat eivät voineet havaita sitä suoraan, koska se ei ole mahdollista havaita se, mitä he ovat kuin välineitä, tänään. Se toimii kuitenkin yksiselitteisesti vahvistanut sen painovoiman vaikutuksia. Juuri tämä vakavuus pimeää ainetta joka vetää maailmankaikkeus yhteen, pitää se poissa romahtaa. Jos maailmankaikkeus on havaittavissa vain asia, galaksien näemme ei olisi syntynyt ollenkaan. Ne vain lentää toisistaan ​​ilman tarpeeksi asia painovoimaa pitää ne lähellä toisiaan. Alussa maailmankaikkeuden, hallitseva Pimeä aine monistetaan pieni vaihtelut kosmista taustasäteilyä tehdä nykyisen universumin.