Ero Osmolaliteetti ja osmolariteettiOsmolaalisuus vs osmolariteetti

Osmolaalisuus ja osmolaarisuus ovat mittayksiköt. Osmolaliteetti on määrä osmoles klavulaanihapon kilo liuotinta, kun osmolaarisuus on määrä osmoles liuenneen aineen litrassa liuosta. Osmole on yksi mooli tahansa ei-liukenevan aineen. Se sisältää 6 02 x 1023 hiukkasia.

Osmolaarisuus on pitoisuus osmoottisen liuoksen. Tämä mitataan yleensä osmoles. Osmolaarisuus käytetään myös määrittämään tiettyjä sairauksia, kuten liuennut hiukkaset virtsassa. Tilavuus liuosta, joka muuttaa lisäämällä liuenneiden aineiden, ja myös mikä tahansa muutos lämpötila tai paine. Näin ollen, osmolaarisuus on joskus vaikea määrittää.

Osmolaalisuus käsitellään pitoisuus hiukkasia, jotka liuotetaan nesteeseen. Lääketieteessä, osmolaalisuus käytetään määrittämään useita ehtoja, kuten diabetes, kuivuminen ja sokki. Havaitsemiseksi näissä olosuhteissa, osmolaalisuus seerumin tarkistetaan, ja se tunnetaan nimellä plasman osmolaliteetti. Pitoisuus aineiden, kuten kloridi, natrium, kalium, glukoosi ja urea lasketaan.

Tilavuus liuotinta pysyy samana riippumatta muutoksista paineen tai lämpötilan, joten se on suhteellisen helppo määrittää osmolaliteetti. Koska tämä seikka, osmolaliteetti on yhteinen mittausmenetelmä osmometrisesti.

Osmolaalisuus mittaa partikkelien lukumäärä yksikön painosta liuotinta, ja on riippumaton muoto, koko tai paino hiukkasista. Ominaisuuksia, joiden perusteella hiukkasten pitoisuus mitataan tunnetaan kolligatiiviset ominaisuuksia. Ominaisuudet ovat höyrynpaine masennus, jäätymispisteen alenema, kiehumispiste korkeus, ja osmoottinen paine.Yleensä osmolaarisuus ilmaistaan ​​Osm / L, ja osmolaliteetti kuin Osm / kg. Mitata osmolaalisuus väline tunnetaan osmometrillä käytetään, ja se toimii käyttämällä menetelmää jäätymispisteen alenemisen.

Erotus lasketaan osmolaarisuus, ja mitataan osmolaalisuus tunnetaan osmolaarista aukko. Arvot on esitetty eri yksiköissä, ja tämä johtuu siitä, että ero menetelmää laskennan ja mittaus. Lyhenne sanoista mitattu osmolaliteetti on MO, ja että laskettu osmolaarisuus on CO. Osmolaarista kuilu edustettuina OG. Jos liuottei- tiettynä neste on hyvin alhainen, osmolaalisuus ja osmolariteetti pidetään vastaavan.

Yhteenveto:

1. Jos osmolaliteetti on määrä osmoles klavulaanihapon kilo liuotinta, niin osmolaarisuus on määrä osmoles liuenneen aineen litrassa liuosta.
2. osmolariteetti käsitellään pitoisuus osmoottisen liuoksen, kun osmolaliteetti käsittelee pitoisuus hiukkasia nestettä.
3. On helpompi määrittää osmolaliteetti kuin osmolaarisuus.
4. osmolariteetti ilmaistaan ​​Osm / L, ja osmolaalisuus ilmaistaan ​​Osm / kg.
5. Osmolaliteetti käytetään määrittämään sairauksia, kuten diabetes, sokki ja kuivuminen, kun osmolaarisuus käytetään havaitsemiseen liuenneen hiukkasten virtsaan.
6. osmolaliteetti on yleisesti käytetty mittausmenetelmä osmometrisesti.