Ero nopeus ja kiihtyvyysVelocity vs Kiihtyvyys

Aivan kuten matematiikka tai biologian, osa on voitava ymmärtää fysiikan liittyy ymmärrystä eri terminologiaa käytetään. Tämä johtuu siitä, ymmärtämällä nämä perus- terminologia, opiskelijat on enemmän pystyy määrittämään eri laskelmat, ja miten erilaiset kaavat käytetään tämän kysymyksen tiimoilta.

Kuitenkin ymmärtäminen ja erottaa eri terminologia voi olla erittäin sekava useimmille opiskelijoille. Tämä johtuu pääasiassa monet näistä terminologia on samanlaisia ​​ominaisuuksia. Nopeus ja kiihtyvyys on vain kaksi terminologiaa, joka voi olla melko sekava. Mutta ei hätää! Tämä opas esittelee eroa nopeus ja kiihtyvyys.

Velocity viittaa siihen, miten tietyn kohteen sijainti muuttuu pisteestä A pisteeseen B. Sellaisena sitä pidetään vektorisuure. Olemalla vektorisuure, se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että se ei ole vain kuinka nopeasti tai kuinka hidas objektin suunta muuttuu pisteestä A pisteeseen B, mutta myös mihin suuntaan se muuttaa kantaansa. Pohjimmiltaan, nopeus on hyvin samanlainen kuin nopeus, koska se mittaa täsmälleen sama asia. Suurin ero näiden kahden on, että nopeus edellyttää voit määrittää suunnan, jossa kohde on menossa. Sellaisenaan, jos sanoa, että c auto on menossa 60 mailia tunnissa, olet vain viittaavat auton nopeuden, mutta jos mainita, että auto on menossa 60 mailia tunnissa pohjoiseen, niin olet viittaavat nopeus autossa.

Kaava nopeus on matka jaettuna aika kului objektin matkustaa etäisyys. Perustuen kaava johtamiseen käytetty objekti 's nopeus, nopeus ei ole vain huolissaan siitä, miten hitaasti tai kuinka nopeasti tietyn kohteen kulkee. Se katsoo myös, kuinka kauan kesti esineen matkustaa kahden pisteen välillä. Sikäli kuin sovellus on huolissaan, nopeus auttaa kuljettajia mitkä reitti saada heidät päästä tiettyyn paikkaan mahdollisimman nopeasti.

Toisaalta, kiihtyvyys viittaa muutoksen nopeuden yli ajan. Se lähinnä mittaa kuinka nopeasti tai hitaasti tietyn kohteen nopeuttaa, kun se kulkee yhdestä paikasta toiseen. Sen vastine on hidastuvuus, joka on, miten nopeasti tai hitaasti tietyn kohteen hidastuu. Aina kun määrittää, kuinka monta sekuntia kuluu auton mennä 0-60 mailia tunnissa etelään, olet todella laskettaessa korin kiihtyvyyttä.Yhteenveto:

1. Kiihdytys ja nopeus ovat termistöjen käytetään tutkimuksessa fysiikan.

2. Velocity viittaa siihen, miten tietyn kohteen sijainti muuttuu pisteestä A pisteeseen B. Toisaalta, kiihtyvyys viittaa muutoksen nopeus yli ajan.