Ero Osmosis ja Dialyysi Osmosis vs Dialyysi

Kehossamme on yleensä joitakin prosesseja ja vuorovaikutuksia, jotka sattuvat järjestelmiimme. Tietämättään, useimmat ihmiset eivät tiedä tätä erityisesti matematiikan ja taiteen astetta. Joten ihmiset tieteen alalla on pitänyt etu tietää näiden kehon prosessit ja niiden soveltaminen todelliseen maailmaan.

Kaksi näistä kehon prosessit, jotka tapahtuvat kehomme ovat osmoosi ja dialyysi. Dialyysi voi olla tutumpi sanan ehkä meillä on sukulaisia ​​dialyysihoitoa hoitoa varten. Mutta tällä kertaa, se on erilainen. Tämä on dialyysi, joka tapahtuu meidän solut solutasolla. Osmosis, toisaalta, ei ole tuttu sana eikä nimi itsessään ei tutulta. Olkaamme puuttua molemmat sanat ja erottamaan kukin.

Osmoosi on kulkee veden molekyylien alhainen paine korkean paineen puoliläpäisevän kalvon. Osmoosi on kyky mahdollistaa veden kulku reikien läpi. Mutta se ei ole ominaisuuksia estää erityisesti molekyylejä, kuten suolaa tai glukoosia.
Dialyysi, toisaalta, liittyy erottaminen. Mikä erottaa on pienemmät molekyylit vastaan ​​suurempia molekyylejä, joissa on eri kalvo, joka on myös läpäisevä. Tämä läpäisevä kalvo mahdollistaa kulun pienten molekyylien ja estää suuremmat molekyylit sama kuin osmoosi.

Erottaa ja ymmärtää edelleen, osmoosi ottaa sen osittain vain sallimalla, että liuottimen määrä, joka sallitaan puoliläpäisevän kalvon. Toisaalta, dialyysi korostaa minkälainen liuenneen aineen, kuten suola, glukoosi, proteiini, rasva, jne. Saavat kulkea kalvon läpi.
Joten mistä Osmosis ja dialyysin voidaan soveltaa? No, osmoosi, tutkijat voivat tutkia tiettyjä organismeja erilaisilla osmoottisen toiminnan. Tätä voidaan käyttää lääkettä, joka voi sallia, kuinka paljon liuotin voi kulkea kehon läpi tai voi erittyä elimistöön, jolloin keho ei pysty itse ajoittain tietyn sairauden.Dialyysi, toisaalta, voidaan soveltaa tosielämässä niille, joilla on munuaissairaus. Sallimalla joitakin liuenneen aineen läpi koneen, se voi pystyä poistamaan jätteitä ja myrkkyjä suodattamalla sen käyttämällä liuenneen aineen.

Osmosis voi myös selittää tehtävä osmoottisen diureetteja, jotka ovat lääkkeitä, jotta ne voisivat johtaa nesteet aivoista. Osmosis ja dialyysi kaksi tärkeää solun prosesseja, että tieteellinen ja lääketieteellinen yhteisö otetaan huomioon.

Yhteenveto:

1. Osmoosi on virtaus on liuotinta alhaisempi pitoisuus on korkeampi pitoisuus, kun dialyysi on kulkua liuenneen aineen läpäisevä kalvo,.