Ero Sienet ja bakteeritSIENET vs BAKTEEREILLA

Mikrobit, kuten bakteerit ja sienet, ovat hyvin pieniä organismeja löytyy vain noin joka ekosysteemiin tai muualla maailmassa ja voi liittää muihin monentyyppisiä elävien olentojen. Ne voivat olla harmittomia matkustajien ihmisillä ja voi jopa osallistua biologisissa prosesseissa. Ne voivat kuitenkin myös aiheuttaa vahinkoa ja häiritä kehon toimintoja siihen pisteeseen aiheuttaa taudin. Tässä muutamia merkittäviä eroja bakteerit ja sienet kuin niillä on keskeinen rooli ekologian.

Suurin ero on, että ne ovat täysin eri cellular meikki .. Bakteerit sanotaan olevan prokaryoottisia organismeja, eli niillä ei ole ydin, kun sienet ovat eukaryoottisia organismeja, jossa niillä on hyvin määritelty ydin. Lisäksi bakteerit katsotaan yksisoluisia mikro-organismeja, jotka voidaan nähdä mikroskoopilla taas sienet ovat monimutkaisempia mikro-organismeja lukuun ottamatta hiivaa. Molemmat organismit on soluseinä, mutta komponentit solun sisällä seinät ovat erilaisia. Useimmat sienet koostuvat verkostojen pitkä ontto putki kutsutaan rihmastoa. Jokainen rihmasto rajautuu jäykkä seinä yleensä valmistettu chitinthe samasta materiaalista, joka muodostaa exoskeletons hyönteisiä. Rihmastoa kasvavan pidentymisen kärjissä ja haarautumalla muodostaa tiivis verkosto nimeltään rihmasto. Kuten rihmasto kasvaa, se tuottaa valtavia itiöemiä ja muut rakenteet, jotka sisältävät lisääntymiselle itiöitä. Sitä vastoin keskeinen osa bakteerin soluseinän kutsutaan peptidoglykaanin. Bakteerisolu on myös solukalvon, joka sisältää sytoplasman.

Bakteerit on kolme perusmuotoja, jossa soluseinän vaikuttaa muoto bakteeri. Coccus bakteerit ovat tyypillisesti pyöristettyjä, basilleja ovat sauvan muotoinen ja spirillum on spiraalin muotoinen. Mutta on olemassa muutamia bakteereja, joilla ei ole soluseinän ja ole muotonsa ja niitä kutsutaan kuten mykoplasmaa. Sienet ilmeisesti olla erilaisia ​​muotoja ja lomakkeita sienet ja hylly sieni mikroskooppisia hiiva ja hometta.Bakteerit lisääntyvät tapa binary fissio; se on prosessi, jossa kummankin vanhemman bakteeri jakaa kahteen tytärsoluihin saman kokoisia. Sienet, toisaalta, jotka voivat lisääntyä sekä seksuaalisesti ja suvuttomasti. Ne kehittävät haaroittumi- ja pirstoutumista, kun taas hiivat jäljitellä kautta orastava. Seksuaalinen lisääntyminen tapahtuu, kun erikoistuneita soluja, sukusolut, yhdistyä muodostaen ainutlaatuisen itiöitä. Itiöt voidaan valmistaa myös kärki hyphae suvuttomasti. Hajanaisuus tapahtuu, kun solut hyphae irrotettu muodostaa eri sientä. Yksittäinen sieni solu voi jakaa kahteen muodostamaan uuden sieni prosessissa kutsutaan kuin orastava.

Jotka koskevat niiden ravinto, sieniä tiedetään olevan saprofyyttejä, eli ne syövät hajonneet asiasta. Tämä on syy, miksi sieniä esiintyy yleisesti maaperässä ja vedessä, joka sisältää orgaanista jätettä. Sienet vapauttaa erilliset ruoansulatusentsyymien, joka pilkkoo ruoka ulkopuolella kehoaan, jotta ruokkia. Sieni sitten imevät liuennut elintarvikkeiden kautta solun seinät. Niitä kutsutaan heterotrofeiksi, joissa ne eivät voi valmistaa oman ruokansa. Vertailun vuoksi bakteerit voivat olla joko heterotrofiset tai autotrofinen. Autotrophic bakteerit tekevät itse ruokaa valolta tai kemiallista energiaa.

YHTEENVETO:
1. Sienet ovat eukaryooteissa, kun bakteerit ovat prokaryootit.
2. Bakteerit ovat yksisoluiset taas useimmat sienet ovat monisoluisten paitsi hiiva.
3. lystekoostumuksille solunseiniään ovat erilaiset.
4. Sienet ovat heterotrofeiksi taas Bakteerit voivat olla autotrophs tai heterotrofeiksi.
5. Bakteerit on 3 erillistä muotoja samalla sienten olla erilaisia ​​muotoja.