Ero Cation ja AnionSesta vs Anion

Atomi, on ydin, joka sisältää neutroneja ja protoneja. Protonit on positiivinen varaus, kun taas neutronit ovat neutraaleja veloituksetta. Tämä tekee maksun koko ydin positiivinen. Elektronit joka pyörivät tumaa erityisten kiertoradan on negatiivinen varaus. Atomi sisältää yhtä monta protoneja ja elektroneja vakauttaa sekä maksuja ja tehdä siitä vakaa ja neutraali kokonaisuus.

Ioni
Ioni on varattu hiukkanen muodostettu atomi tai molekyyli. Se on hiukkanen, jossa kokonaismäärä elektronien ei ole sama kuin protonien lukumäärä, joka puolestaan ​​johtaa maksu syntyy. Jos samalla ioneja on muodostettu menetys elektroneja, positiivisen varauksen on kehitetty, ja jos se on muodostettu vahvistuksen elektroneja, niin negatiivinen varaus on välitettävä partikkelin. Prosessi sukupolven ioneja kutsutaan ionisaatiota.

Sesta
Kationi on ioni, jolla on positiivinen nettovaraus, sitä. Tämä positiivinen varaus on kehitetty, koska elektronien lukumäärä on vähemmän se jostain syystä liimaus. Jos yksi elektroni häviää viimeisestä kuori, jota kutsutaan myös helma kuoren ionisitoutumisen, elektronien lukumäärä pienenee tuloksena vastaa positiivisesti varautuneita protoneja hallita. Tämä tekee atomin kationi.
Ottaen esimerkkinä natrium, Na, joka on 11 elektroneja ja 11 protoneja luonnontilassa, uloin rata on 1 elektroni. Yksityiskohdat on esitetty kaaviossa mukaisesti Bohrin 's malli ja Aufbau periaate. Vakauttamiseksi sen oktetti, atomissa Na menettää sen uloimman elektronin. Tämä aiheuttaa positiivinen nettovaraus kehittää atomissa nyt nimeltään kationi .
http://www.nios.ac.in/images/5. 1. gif
Esimerkkejä kationeista ovat: Na +, Ca2 +, Al3 +, H3O + (hydroniumioniin), NH4 + (Ammonium-ioni) jne.
Yleensä kaikki metallit muodostavat kationit. Saatu reaktio on endoterminen.

Anion
Anioni on aivan päinvastainen kationi. Vaikka kationi omistaa positiivinen nettovaraus, anioni on ioni, joka pitää negatiivinen nettovaraus. Tämä johtuu siitä, että anioni, on lisäksi elektronien helma kuori. Joten elektronien lukumäärä, joka on negatiivinen varaus tulee suuremmaksi kuin protonien lukumäärä. Tämän seurauksena, on negatiivinen nettovaraus luovuttaa rakenne tekemällä atomi on negatiivinen varaus kantava-ioni tunnetaan anioni.
Klooriatomi tulee anioni saatuaan elektronin vakauttamaan oktetti mukaisesti seuraavan kuvan.
http://www.nios.ac.in/images/5. 2. gifEsimerkkejä anioneista ovat: F ?, SO42-, O2? , PO42-, NO3, jne.
Yleensä ei-metallit muodostavat anionit ja tuloksena on eksoterminen.

Yhteenveto:

1. anionit ovat negatiivisesti varautuneita atomeja, jotka on muodostettu lisäämällä elektronien sen helma kuori kun kationit muodostuvat, kun jokin elektroni häviää helma kuori aiheuttaa atomi 's nettovaraus tulla positiivinen.
2. Metals muodostavat kationit enimmäkseen taas anionit enimmäkseen muodostetaan epämetallit.