Ero Chemical and Physical ChangeKEMIALLISET VS. fyysinen muutos

Oletko koskaan miettinyt, mitä eroa on hienonnettu puu ja palaneesta puusta? Tai miksi ruoste eroaa tavallista rautaa? Nämä ovat esimerkkejä fysikaalisia ja kemiallisia muutoksia. Nämä kaksi Erot ymmärretään paremmin, jos tutkimme miten asia on vain kosmeettisesti muuttunut ja reagoi kemiallista vuorovaikutusta. Paras ja helpoin tapa erottaa fysikaalisten ja kemiallisten muutos on muistamalla että fyysinen muutos vaikuttaa ainoastaan ​​näemme materiaali taas kemiallinen muutos todella muuttaa materiaalin alas sen molekyylirakennetta.

Fyysinen muutos on hyvin yleistä. Voit nähdä sen edellä mainitussa pilkkominen puun. Puu on kaadettu. Sitten se kulkee sahan. Lopputuloksena on teillä puutavaraa. Mutta puu sinänsä vaikuta? Se 's edelleen sama koostumus, alas sahanpuru lattialle. Toinen hyvä esimerkki on vettä. Laita se lasiin ja se on vielä vettä, mutta on muodoltaan lasin. Aseta se pakastimessa ja olet jäätä . Se 's kiinteä nyt, mutta teki koostumuksen muutos? Tai miten keittämällä sitä niin korkea lämpötila, että se kääntyy höyryä? Se 's edelleen H20 mutta kaasumaisessa tilassa. Ei muutos, joka muuttaa molekyylirakenteen aineelle fyysinen muutos. Yksinkertaistettuna, fyysinen muutos voi muuttaa miten näemme materiaali, mutta sen kaikkein perustasolla, se säilyttää yhä sama koostumus.

Kemiallinen muutos on täysin eri kysymys. Tämä on kuin henkilö, jonka muistit siirretään täysin uusi elin ja persoonallisuus. Muistot ja aiemmista kokemuksista ovat edelleen olemassa, mutta tämä on täysin eri henkilö kokonaan. Yksi yksinkertaisin esimerkkejä kemiallisia muutoksia on, kun rauta ruostuu. Jätä pala rautaa ilman valvontaa ja annetaan aikaa, sillä on ruskehtava viat, muodostaen ruostetta. Jätä se pois jopa pidempään ja lopulta koko rauta pala on nyt ruostetta tai rautaoksidia. Molekyylitasolla, rauta molekyylit vuorovaikutuksessa hapen ilmakehässä muodostaen kokonaan uutta ainetta, jonka ominaisuudet ovat hyvin vähän kuin kaksi tekijää, jotka yhdistetään siihen.

On tapauksia, kun sekä fysikaalisia ja kemiallisia muutoksia tapahtuu. Yksi yksinkertaisin muotojen tämä on, kun polttaa sokeria. Fyysisesti se muuttuu musta kuori entisestä (jättäen hiilen jäännöksen eli tuhka). Molekyylitasolla, se myös muuttuu. Perus kemiallinen kaava sokeria on C6H12O6 (kaava glukoosin). Muut kemialliset muutokset ovat vapautumista CO2 (hiilidioksidi) ja H2O (vesi), jälkimmäinen vesihöyryn muodossa, koostumuksesta alkuperäisessä muodossaan. Jos vaikkapa polttaa sokeria, jonka tarkoituksena on ruoanlaitto, on olemassa suuri joukko fysikaalisia ja kemiallisia muutoksia, joita voi esiintyä.

On olemassa muutamia perussääntöjä ymmärtää, kun kemiallinen muutos tapahtuu. Ensinnäkin on tietty määrä energiaa kulutetaan prosessissa. Onko se sähkön muodossa, valon tai lämpötilan muutokset, vähimmäismäärä käytetään kemiallisia muutoksia tapahtuu. Syynä tähän on, koska juuri joukkovelkakirjoja, joka muodostaa aine olisi muuttunut, että muutos tulee voimaan, ja nämä kolme energiamuotojen ovat katalyyttejä. Toiseksi molekyylisidokset aiemmin mainittiin olisi reagoitava, usein hajotus tai törmätä muihin molekyylien tai atomien mukana prosessissa. Kolmanneksi, eri materiaaleja on erilaisia ​​reaktioaikoja. Yksi materiaali voi muuttua nopeammin kuin toinen samoissa olosuhteissa; tunnetaan myös kemiallisen reaktion nopeutta.Suurin ero fyysisen muutoksen ja kemiallinen muutos on se, että edellinen on pinnallista; jos tietyt ehdot täyttyvät, se on käännettävä. Esimerkiksi revitty paita voi ommella takaisin uuden veroinen. Kemiallinen muutos, on peruuttamaton; jos polttaa, että paidan karrelle, ei määrä ompelu tekee uusia uudelleen.

Yhteenveto:

1. Fyysinen muutos tarkoittaa, että materiaali on ainoastaan ​​fysikaalisesti muuttunut, mutta ei muuta sen molekyylirakenne; Kemiallisia muutoksia muuttaa molekyylin perusrakenteen materiaalia.

2. Kemiallinen muutos voi aiheuttaa myös fyysisiä muutoksia; fyysinen muutos ei voi yksin johtaa kemiallisia muutoksia.