Ero Azimuth ja LaakeriAzimuth vs Laakeri

Sana atsimuutti tuli sana arabian alkuperää ', kuten-sumut', joka on monikko 'as-samt'. Se tarkoittaa C 'tapa tai suunta'.

Kun yksi viittaa suuntakulma, se on määrittäminen suuntaan käyttämällä kompassin. Viittaus on pohjoinen, joka on 0 tai 360 astetta. Kompassi käyttäjä 's suuntaan Sitten mitataan asteina, myötäpäivään nolla tai Pohjois. Joten vaikutus, East pidetään 90 astetta, 180 astetta South, ja 270 astetta länteen. Se on lähinnä kulma- mittausta varten vaakasuora . Se on osa kulma- käyttämän koordinaattijärjestelmän paikantamiseksi taivaalla. Tyypillisesti atsimuutti käyttää True North ohjearvon, mutta voi joskus käyttää Pohjois perusviivasta (pituuspiiri) maalla navigointiin.

Käytettäessä ilmaista kantansa tietyn tähti, atsimuutin löytyy näin:

Making tähti kuin kiinnostava, vaakatasossa, kohtaavat True North ja pitää sitä oman viite vektori. Atsimuutti on kulma välillä havaittu referenssivektorin (North) ja kohtisuoraan ennustettu asema tähti alas näköpiirissä. Se on luonnollisesti ja yleensä asteina, ja käyttää erilaisissa käytännön sovelluksissa, esim. tähtitiede, navigointi, tykistön, kaivos-, ja kartoitus.

Azimuth, teknisesti, on eräänlainen laakerin, koska määritelmän suhteen maalla navigointiin, se on osoitus kulman pisteiden välillä. Pohjimmiltaan, atsimuutti on laakerin pisteen viitaten vaaka- True North. Kuitenkin laakeri on monia määritelmiä riippuen sen soveltamista (esim. Merenkulun navigaatio- ja lentokoneiden navigointi), ja voi olla hieman erilainen, mutta se silti kuvaa etäisyyden ja suunnan. On kaksi tapaa ilmaista laakerit '' mil ja astetta, jälkimmäisen ollessa yleisempää.

Ehkä merkittävin ero näiden kahden välillä on, miten ne ilmentyvät. Standardit ilmentymisessä varmasti tehdä tunnistat onko azimuth tai laakeri. Laakeri on kuvattu joko etelän tai pohjoisen (joka ei välttämättä tarkoita True North, kuin se voisi olla Pohjois-perustuu tarkkailijan 'näkökulmasta tai pituuspiiri), ja kulma on kuvattu joko menossa itä tai länsi.esimerkkejä:

C kääntöjarru 45 astetta on sama kuin laakerin 45 astetta itään Pohjois (N 45 E).
C kääntöjarru 135 astetta on sama kuin laakerin 45 astetta itään Etelä (S 45 E).
C kääntöjarru 225 astetta on sama kuin laakerin 45 astetta länteen Etelä (S 45 W).
C kääntöjarru 315 astetta on sama kuin laakerin 45 astetta länteen Pohjois (N 45 W).

Astronomiassa, Azimuth kutsutaan joskus laakeri, ja se on lähes aina mitataan North.

Yhteenveto:

1. suunta tai lauseke antama kompassi on mitä soittaa Azimuth.
2. Azimuth on tyypillisesti viitaten True North, erityisesti tähtitieteen, ja tällä alalla tutkimusta, se on joskus kutsutaan laakerin.
3. Laakeri on huomattavasti yleistä, ja sisältää monia merkityksiä ja käyttötapoja, jotka perustuvat pääasiassa sen soveltamisesta. Azimuth on hieman tarkempi.
4. Laakeri on yleinen, koska se on määritelty kulma erottaminen kahden pisteen, kun atsimuutti on aina suhteessa vaakatasoon.
5. Laakeri voidaan ilmaista mil tai asteina, kun atsimuutti on usein, ellei aina, asteina.