Ero Tides and WavesTides vs Waves

Aallot ja vuoroveden ovat helposti sekoittaa keskenään, koska nämä kaksi luonnossa esiintyviä tapahtumia käytetään keskenään monia ihmisiä. Oikeastaan, voit 't syyttää heitä, koska aallot ja vuorovesi samanlaiset ominaisuudet. Näin ollen jos epätietoisia, kaksi näkyvät samat varsinkin tietämättä tieteellistä teoriaa kaksi ilmiötä.

Aluksi, vuoroveden ovat korkeus ja syksyllä valtavia määriä vettä. Syinä on erilainen vuorovaikutus painovoiman suuntautumisesta välillä kuun Maan ja, jossain määrin, aurinko. Sen sijaan aallot ovat yksinkertaisesti vaikutukset voimakkaiden tuulten raivoaa valtamerten pinnoilla ja jopa joidenkin muihin vesistöihin kuin järvien. Syy, että nousu ja lasku vedestä todennäköisesti tärkein yksittäinen ero, että kaksi on.

On myös mielenkiintoista tietää, että yhden päivän, meressä normaalisti todistajien sarjan kaksi laskuveden ja kaksi korkea vuorovesi. Aikana täysikuu tai uusikuu, jousen vuorovesi (erittäin voimakas vuorovesi) tapahtuu, koska kohdistus planeetan auringon ja kuun. Matalin nousuvesi (heikko vuorovesi) tapahtuu, kun auringon ja kuun painovoima ovat kohtisuorassa toisiaan. Tämä ilmiö on ilmeinen aikana neljännes kuu.

Aallot ovat yleensä pienempiä laineet vesi on vielä potentiaalia tulla valtava riippuen monista muista tekijöistä. Aina kun aallot syntyvät tuulen merelle pinnalle, tätä kutsutaan valtameren pinta-aallon. Normaalioloissa tuuli on vaikea tehdä merkittävää vaikutusta täysin tyyni ja rauhallinen meri. Mutta se alkaa liukua veden pinnalle, meri jo näytteille liikettä.Tässä yhteydessä aallot muodostuvat, kun yhdistelmä tuuli ja vesi muuttujien vuorovaikutuksessa. Nämä muuttujat ovat: tuulen nopeus, etäisyys alueelle, jossa tuuli dioja, kesto puhaltaminen tuuli, kuinka syvälle vesistö on, ja myös koko sivuttaisvälin vaikuttaa noutaa. Yksinkertaistettuna, sitä voimakkaampi tuuli on ja mitä pidempään tuuli puhaltaa, isompi aallot tulee. Päinvastoin, vuoroveden tehdään nouseva merenpinta ja sitten vesi on noussut sen korkein kohta (saavuttaa nousuveden) saa aikaan taivaallisen gravitaatiovoimien pitkäksi aikaa (yleensä useita tunteja). Kun merenpinta alkaa pudota useita tunteja, vesi ei näytä laskevan siten saavuttaa laskuveden aikaan.

Yhteenveto:

1. Tides muodostuvat johtuen vuorovaikutuksesta painovoiman väliset voimat Maan, kuun ja auringon.
2. Aallot on muodostettu, koska puuskissa tai raivoaa kohdistama tuulen veden pinnalla.
3. Tides yleensä syntyy syvä valtamerten alueisiin aallot ovat yleensä nähty matalammissa meren alueille.