Ero tila ja mediaaniTila vs Mediaani

Vuodesta matematiikka luokkia opiskelujensa se on opetettu, että helpoin tapa analysoida tutkimuksen on määrittää keskiarvo, moodi, ja mediaani tuloksia. Näihin kuuluvat minimilaskennan ja voi antaa nopeammin tuloksia verrattuna muihin prosesseihin tutkimusanalyysissä.

Useimmat opiskelijat kuitenkin vaikea vetää eroa kolmen, erityisesti välillä tila ja mediaani. Se olisi silloin hyödyllistä, kun he näkevät eron kautta konkreettinen esimerkki:

1,6, 9, 4, 3, 2, 6, 6, 8, 8, 6

Sarjassa numeroita edellä, huomaa, että keskimääräinen määritetään saada keskiarvo numeroita. Tämä tehdään lisäämällä kaikki numerot yhteen ja jakamalla summa lukumäärän kanssa addends. Keskimääräinen Sarjan on siis 5. 09.

Toisaalta, tila määritetään numero, joka esiintyy kaikkein monta kertaa sarjassa. Vain tarkastelemalla numerot, opiskelijat voivat jo todeta, että kuusi on tila numeron sarja. Mediaani, toisaalta, on keskellä järjestetty numerosarja. Löytää mediaani, lajitella numerot arvon tilauksen ja etsiä keskellä numeron.Joten järjestetty sarja olisi:

1,2,3,4,6,6,6,6,8,8,9

Joten keskimmäinen numero tässä 6. mediaani on 6. Siitä huolimatta tila ja mediaani voidaan määrittää eri tavoin. Opiskelija voi keksiä tilan määrän sarjassa vain tarkkailemalla mikä numero on useimmin havaittu. Mediaani, toisaalta, voidaan määrittää lisäämällä yhden numeron numerot ja jakamalla se kahdella. Edellä mainitun esimerkin, on 11 numeroita. Koska (11 + 1) / 2 on yhtä kuin 6, 6. numero tulee mediaani, joka on 6.

Yhteenveto:

1. tila viittaa numeroon, joka tapahtuu eniten sarjassa, kun taas mediaani on määritelty numero löytyy täsmälleen keskellä asetettu.
2. tila määritetään tarkkailemalla mikä luokitus tai numero ilmestyi kaikkein taajuudella, kun taas mediaani määräytyy tällä kaavalla: (N + 1) / 2.