Ero Rotation ja vallankumousKierto vs Revolution

Ihmiset usein hämmentyä välillä termejä 'kierto' ja 'vallankumous'. Tässä aiomme keskustella käsitteitä kierto ja vallankumouksen suhteessa Maahan.

Kierto

Kierto voidaan määritellä kehruu kohteen oman akselinsa ympäri. Akseli voidaan määritellä kuvitteellisen viivan ympärille, joka esineen pyörii. Voimme ymmärtää tätä esimerkkiä Earth 'pyörimisen. Maapallo pyörii lännestä itään noin kuvitteellista linjaa, joka kulkee Pohjois- ja Etelä-pylväät ja on kohtisuorassa päiväntasaajan. Tämä kuvitteellinen linja kutsutaan akselin earth 'pyörimisen. Tästä johtuen liikkeen, taivaankappaleet näyttävät siirtyä idästä länteen.

Kierto Maan kunhan syntynyt aikavyöhykkeitä. Meidän maapallo pyörii akselinsa ympäri nopeudella 15 astetta tunnissa. Tämä kierto aiheuttaa eri noons eri paikoissa maapallolla. Kierto maapallon akselinsa ympäri aiheuttaa päivä ja yö. Kokonaisaika ottanut maapallon saattamaan yhteen kierto tulee ulos olevan noin 24 tuntia. Tämä liike Maan aiheuttaa myös litistysmenetelmässä planeetan navoilla tuloksena litistynyt pallomainen. Etäisyys navat keskustaan ​​Earth on hieman pienempi kuin päiväntasaajan keskustaan.

VallankumousRevolution voidaan määritellä liikkumisen kehon ympärillä toiseen. Täällä, tässä tapauksessa, maapallo pyörii kiertää aurinkoa.

Maan pyörii auringon elliptinen kiertorata auringon sen painopiste. Se täydentää sen kierron aikana noin 365 päivää. Maan on myös kallellaan sen akselin kulma 23 ja puoli astetta. Muutokset vuodenaikojen maapallolla ovat yhdessä vaikutukset maapallon 's tilt sen akselilla ja maa' vallankumouksen auringon ympäri.

Kierto ja vallankumous yhdessä aiheuttavat yötä päivää, muutoksia vuodenaikojen, muutoksen pituuden päivällä ja yöllä, ilmankierto ilmakehässä, ja monet muut maantieteelliset ilmiö.

Yhteenveto:

1. Kierto on kehruu maapallon akselilla, kun vallankumous on kehruu maapallon auringon ympäri.
2. Earth 'pyörimisen on valmis noin 24 tuntia, kun taas sen vallankumous kestää noin 365 päivää.
3. Kierto aiheuttaa yötä päivää. Vallankumous aiheuttaa eri vuodenaikoina.
4. suhteellinen pyörimisnopeus on suurin päiväntasaajalla ja hitain navoilla. Suhteellinen kierrosluku on nopein 5. kun aurinko on lähinnä maata ja on hitain, kun se on kauimpana lopussa.