Ero Lämpötila ja Wind ChillLämpötila vs. Tuulen

Vuonna aiheista meteorologian ja termodynamiikan, tiettyjen käsitteiden käytetään usein. Kaksi näistä käsitteet ovat aiheita hyytävyys ja lämpötila. Varmasti olet kuullut nämä sanat ennen; jos ei luokassa niin ehkä elokuvissa.

Useimmat ihmiset tietävät, että asiat ja asia (missä tahansa tilassa) koostuvat useista hiukkasista. Kun nämä hiukkaset ovat liikkeessä, ne luovat energiamuoto (kineettinen). Mittaus tämä energia johtaa käsitys lämpötilan. Maallikon 's aikavälillä, se on kuvattu hotness tai kylmyys tietyn asia, voi se olla elävä tai ei-elävä. Koska hiukkaset aineen nopeammin, ne yleensä tulevat kuumempaa tai kylmempää jos toisinpäin. käyttämällä eri mittakaavoissa kuten luokittelu lämpömittari, voidaan helposti mitata lämpötiloja aineen. on erilaisimmille luokitukset tai yksikön kalibrointeja käytetään nykyään. Todellakin, lämpötila on enemmän käsittävän ajatuksen verrattuna tarkempi aihe hyytävyys.

Lämpötilan ja tuulen vaikutus ovat hyvin erilaisia ​​keskenään toisesta. Tuulen chill viittaa yhteen 's koettu näennäinen lämpötilan iholla, kun se altistetaan ulkopuolella tuulisissa olosuhteissa. Se on enemmän lämpötila tuntuvat yksittäisiä, eikä todellinen lämpötila, joka on toinen erilainen käsite. Havaittu lämpötilan pakkasen purevuus vaihtelee kuinka nopeasti tuuli kulkee, ja toisaalta, kuinka pieni tai suuri ilman lämpötila todella on.

Muuten kutsutaan Tuuli jäähdyttää, tuuli chill on yleensä alemmassa lämpötilassa kuin todellinen ilman lämpötila. Kuitenkin esimerkiksi jos näennäinen lämpötila sattuu olemaan suurempi kuin ilman lämpötila, sitten toinen indeksi (lämpö indeksi) käytetään laskenta tuulen chill.
Kun kyseessä on elottomien esineiden, tuuli chill laskee kohteiden 'pintalämpötiloja ympäristön lämpötilaan tasolle. Kuitenkin ihmisille ja muita eläviä olentoja (aivan erityisesti lämmin siä eläimiä), ne vastapainoksi' chill 'ja lämpöhäviö mekanismeja käyttämällä konvektion ja haihdutusjäähdytystä voitaisiin estää nopeita lämpötilan muutoksia sisäisessä järjestelmässä elävien asioita. Se on aika, kun tämä lämpö köyhtyy kun paleltuma, ja jopa kuoleman, voi esiintyä.Kaiken lämpötila ja tuuli chill ovat erilaisia, koska:

1. Lämpötila on laajempi käsite kuin tuuli chill.