Ero Plastic Modulus ja hitausmomentin Plastic Modulus vs hitausmomentti

Muovinen moduuli on lyhyellä aikavälillä varten plastinen taivutusvastus. Muovinen taivutusvastus puolestaan ​​on yksi luokituksista on taivutusvastus, geometrinen ominaisuus tietyn poikkileikkauksen. Muovista moduulia käytetään alalla rakennesuunnittelu, erityisesti suunnittelussa palkkeja tai taivutus- jäsentä joka tasolla tai kuitua.

Muovinen moduli on kaava, jota käytetään materiaalien, joissa on läsnä määräävä peruuttamaton plastinen käyttäytyminen. Sitä käytetään laskea plastisen momentin tai koko kapasiteetti poikkileikkauksen. Tässä yhteydessä 'muovi' on termi, joka viittaa tyypin muodonmuutosta, joka palkit ovat alttiita. Kaava on sovellettu erilaisia ​​geometrisia muotoja, kuten suorakulmioita, neliöitä, täynnä ja ontto piireissä, sekä I-palkit. On olemassa erilaisia ​​kaavoja kunkin muodon ja materiaalin.

Tärkein kaava muovin moduuli on summa kaikkien alueilla poikkileikkauksia kummallakin puolella PNA. Summa kerrotaan etäisyyden paikallisen androids kahden alueen. Kaavana, se on riippuvainen materiaalista 's sijainnin plastisen neutraaliakselin tai PNA. Vuonna yhtälö, muovi moduulia edustaa kirjain' Z '

Toisaalta, hitausmomentti kutsutaan myös massahitausmomentin, rotaatio inertia, tai polaarinen määrä inertia. Se kattaa alan klassisen mekaniikan tunnetaan myös fysiikkaa. Periaatteessa hitausmomentti on tarvittava voima objektin muutoksen nopeuksia. Hitausmomentti mittaa objektin 'vastustuskykyä tekijät aiheuta muutoksia sen kiertymiskulma tai kiihtyvyyttä.

'Low hitausmomentti' tarkoittaa, että kohde vaatii pienen määrän inertia muuttaa suuntaa, kun esineitä, joilla on korkea hitausmomentti vaatii paljon enemmän voimaa ja vaikeuksia muuttaa nopeutta.Kuten muovi moduuli, hitausmomentti on myös matemaattinen kaava ja edustaa kirjain. Tässä tapauksessa kirjain 'I' käytetään edustamaan käsite. Hitausmomentti yhtä kuin tuote ruumiin tai esineen 'massan ja neliön objekti' s etäisyyden sen pyörimisakselia.

Käsite otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Leonard Euler, sveitsiläinen matemaatikko vuonna 1730 alle kirjassaan, nimeltään Theoria Motus Corporum Solidorum Seu Rigidorum tai teoria Motion Solid tai jäykän kappaleen.

On monia käytännön sovelluksia alla hitausmomentti. Sitä käytetään autojen valmistuksessa ja myös urheilu kuten golf, baseball, ja sukellusta.

Yhteenveto:

1. Sekä hitausmomentti ja muovin moduuli ovat peruskäsitteitä omilla aloillaan. Myös molemmat käsitteet voidaan ilmaista matemaattisia yhtälöitä. Kuten yhtälöitä, ne esitetään yhdellä kirjaimella, jota seuraa laskukaava ja levitetään tietyssä tilanteessa.
2. hitausmomentti on käsite alle fysiikan alalla taas muovi moduuli kuuluu tutkimus rakennesuunnittelun.
3. Toinen ero kahden tutkimuksen näkyy niiden yhtälömuodossa kannalta edustus. Hitausmomentti edustaa kirjain 'I', kun taas muovi moduuli on myös ilmaistaan ​​yhden kirjaimen, tällä kertaa kirjain 'Z'
4. Molemmat käsitteet vaativat esine tai materiaalia. Vuonna muovia moduuli, suurin huolenaihe on pisteen muodonmuutos, kun painopiste hitausmomentin on nopeus tietyn esineen.