Ero Yksinkertainen levitys ja helpottavan DiffusionYksinkertainen diffuusio vs helpottavan Diffusion

Diffuusio on sanottu olevan liikkeen hiukkasen pitoisuus on suurempi pienemmän pitoisuuden. On olemassa monenlaisia ​​diffuusion kuten kaasudiffuusio-, rotaatio diffuusio, pinta diffuusio, atomi diffuusion, sähköisen diffuusio, ja paljon muuta.

Kahta muuta diffuusio, jota verrataan ovat yksinkertaisia ​​diffuusio ja helpottaa levittämistä. Tarkastellaan eroja.

Helpottavan diffuusio kutsutaan myös helpotettu kuljetus tai passiivinen välittämää kuljetusta. Se on prosessi, jossa kuljetusväline on passiivinen, että on käytössä proteiineja. Diffuusio tämäntyyppisen on myös spontaani, rakenteinen tai suunnittelematon kulku molekyylien tai ionien kalvon läpi tuen proteiineja. Tietyt molekyylit voi läpäistä kalvon, kuten tiettyihin polaarisia ja ei-polaarisia molekyylejä. Pienet, ei-polaariset molekyylit voivat diffundoitua helposti. Yksi esimerkki tästä on happi. Suuret molekyylit diffundoituvat tuen kautta proteiineja.

Yksinkertaisella diffuusiolla, toisaalta, on läpikulun molekyylin tai ionin kalvo ilman apua tai tukea toisen välittäjän, kuten proteiineja. Mitä ajaa molekyylejä ja ioneja tietyssä vaiheessa toiselle puolelle kalvon kautta diffuusio 's voimassa. On kuitenkin olemassa tiettyjä kriteereitä ennen molekyyli tai ioni voi tunkeutua solukalvon läpi. Molekyyli tai ioni on voitava läpi hydrofobisen seinämän kalvon. muutama tyyppisiä molekyylejä voi kulkea helposti, jotka ovat hydrofobisia. Nämä ovat happi, etanoli ja hiilidioksidi. Yksinkertaistettuna diffuusio ei ole energiaa mukana tunkeutumista näiden molekyylien.Yksinkertainen ja helpottaa levittämistä kahdenlaisia ​​diffuusion. Tämän ilmiön voimme ymmärtää mikä molekyylit tunkeutuvat ja mitä ei. Voimme siis todeta, että on olemassa muita menetelmiä kautta helpotettu diffuusio.

Yhteenveto:

1. yksinkertainen diffuusio voima tekemät diffuusion työntää molekyylin kalvon läpi, mutta helpottanut diffuusion se on auttanut proteiineja.