Ero Orbit ja OrbitalOrbit vs Orbital

Vuonna atomiteoria, nämä kaksi samanlaista kuulostava termejä 'kiertoradalla' ja 'kiertoradan' usein hämmentää ihmisiä. Sinun on nähnyt kuvina että atomi on yksinkertainen, aurinkokunnan kaltainen rakenne, jossa elektronit ovat kuin planeettoja kiertävät ydin, jota voidaan pitää meidän aurinko. Oikeastaan, totuus on paljon monimutkaisempi. Kiertoradat ja kiertoaika ovat eri reittejä atomeista.

kiertorata
Aurinkokuntamme, polut johon planeetat pyörivät kutsutaan kiertoradan. Nämä ovat outoja elliptinen polkuja, jotka ovat kiinteitä jokaisesta planeetan, ja nämä planeetat liikkuvat tähän suuntaan niiden kulmikas nopeudet ja kiihdytysalueesta. Sama pätee atomeja. Kiertoradat ovat kiinteitä reittejä, joiden ympärille elektronit pyörivät atomin ytimen noudattaen samaa periaatetta kuin planeetat.

Radalle on tasomainen tai kaksiulotteista pyöreä polku. Enimmäismäärä elektronien tietyllä kiertoradalla on 2n2. Radalle seuraa Newtonin 's liikelait. In atomiteoria, kiertoradalla syntyy, koska vetää negatiivisesti varautuneen elektronin positiivisesti varautuneet ydin kun ottaa saman kulmanopeus. Mutta kuten Heisenberg' s epävarmuuden periaate osoittaa sen epävarmaa , emme voi helposti määrittää tarkan kiertoradan elektroni.

kiertorata-
Jos luulet, että voi kertoa tarkan paikan elektronien tiettyyn aikaan, olet todella väärässä. Mukaan Heisenberg 's Epävarmuus Periaate:'Yksi ei voi koskaan tietää täydellinen tarkkuus molemmat näistä kaksi tärkeää tekijää, jotka määrittävät liikkeen yhden pienimpien hiukkasten (elektronit) asemaansa ja sen nopeus. On mahdotonta määrittää tarkasti sekä paikan ja suunnan ja nopeuden hiukkanen tai elektroneja samalla hetkellä. '

Joten kiertoradalta on epävarma alue sisällä atomin, jossa todennäköisyys löytää elektroni (s) on korkein. Se edustaa kolmiulotteisessa avaruudessa tuman ympärillä. Orbitals esiintyy eri muotoisia ja valmiuksien mukaisesti elementin ja sen järjestysluku. Ne luokitellaan s, p, d ja f tyyppi kiertoradan. Suurin kapasiteetin Näiden kiertoradan ovat:
s orbital C 2 elektronit
p kiertoradan C 6 elektronit
d kiertoradan C 10 elektroneja
f kiertoradan C 16 elektroneja

Yhteenveto:

1. rata on kiinteä polku ympäri raskasta esinettä, josta kevyempi kohde liikkuu johtuen painovoimasta tai sähkömagneettiset voimat, kun kiertoradalta on epävarma ympärillä atomin ytimessä jossa todennäköisyys löytää elektroni on maksimi.