Ero Boiling ja haihdutusmaljojaBoiling vs haihdutusmaljoja

Haihtuminen on prosessi, jossa veden pinta absorboi lämpöä. Kiehumispiste on prosessi, jossa sisäinen energia molekyylejä vettä lisätään, kunnes se saavuttaa kiehumispisteen, ja se muuttuu kaasumaiseen tilaan sen jälkeen, kun 100 astetta.

Haihtuminen tapahtuu alemmissa lämpötiloissa kuin kiehumispiste nesteitä. Kun haihtuminen tapahtuu pinnalla nesteen kiehumispiste sisällä tapahtuu nesteen. Lisäksi paine pinnan ilmapiiri neste on voitettava varten kuplien muodostumista.

Haihtuminen on hidasta ja ei voi nähdä. Toisaalta, kiehuva tapahtuu nopeasti, ja kuplien muodostumista ja höyryä voidaan nähdä. Haihduttamalla tapahtuu, kun vedenpinta on alttiina ulkoilman. Kun pinta on alttiina, vesimolekyylit muuntaa höyryn hiukkasia.

Kiehuva tapahtuu, kun nesteen höyrynpaine on yhtä suuri kuin ulkopuolella painetta. Kiehumispiste on kolme eri vaihetta, kuten; siirtyminen kiehuva, kuplakiehumisen, ja elokuva keittämällä. Päinvastoin, haihtuminen ei ole vaiheissa.Kiehuvaan, muodostuu kuplia, koska on olemassa akustinen ja kavitaation vaikutuksista tässä prosessissa. Mutta jos kyseessä on haihtuminen, kuplat on muodostettu akustinen ja kavitaatiota vaikutukset eivät tapahdu.

Myös eroja molekyylien liikettä kiehuvaan ja haihtuminen. Hiukkasten liikettä lisätään kiehuvaan, ja tämä lisääntynyt liike johtaa hiukkasten erottumista. Haihdutus-, molekyylien liikettä ei ole sama. Jotkut hiukkaset voivat liikkua kovaa vauhtia ja toiset hitaammin.

Yhteenveto:

1. Haihtuminen on prosessi, jossa veden pinta imee lämpöä. Kiehumispiste on prosessi, jossa sisäinen energia molekyylejä vettä lisätään, kunnes se saavuttaa kiehumispisteen.
2. Haihtuminen on hidasta ja ei voi nähdä. Toisaalta, kiehuva tapahtuu nopeasti, ja kuplien muodostumista ja höyryä voidaan nähdä.
3. Boiling on kolme eri vaihetta, kuten; siirtyminen kiehuva, kuplakiehumisen, ja elokuva keittämällä. Päinvastoin, haihtuminen ei ole vaiheissa.
4. Kun haihtuminen tapahtuu pinnalla nesteen kiehumispiste sisällä tapahtuu nesteen.
5. kiehuva, kuplia muodostetaan olemassa akustinen ja kavitaatio vaikutukset tässä prosessissa. Mutta jos kyseessä on haihtuminen, kuplat on muodostettu akustinen ja kavitaatiota vaikutukset eivät tapahdu.