Ero Mikroevoluutio ja MakroevoluutioMikroevoluutio vs Makroevoluutio

Mikroevoluutioon viittaa kehittymistä populaatiot saman lajin. Vaikka se voi tuntua melko kapea, termi 'mikroevoluutioon' todella kattaa monenlaisia ​​aiheita. Mikroevoluutioon on erityisen kiinnostava ihmisille, koska se voi auttaa selvittämään mahdolliset erot väestössä, ovatko nämä erot ovat tautiherkkyyteen, korkeus, hedelmällisyyteen, tai jokin muu tekijä. Tiedemiehet ovat tutkineet erot populaatioiden ihmisiä saadakseen käsityksen syitä sairauksia. Tutkimus mikroevoluutioon myös auttaa ymmärtämään, miten taudinaiheuttajia hankkia antibioottiresistenssiä. Tyyppejä mikroevoluutioon kuvattu tähän mennessä viittaavat kehitystä väestön koostuu yksittäisten organismien saman lajin. Sisällä monisoluisista eliöistä, mikroevoluutioon esiintyy myös populaatioissa meidän soluja. Lääkärit ja tutkijat tutkia tämän tyyppinen mikroevoluutioon ymmärtää yksi yleisimpiä ihmisen sairauksien: syöpä. Kehittymistä ja etenemistä syövän edellyttää monia mutaatioita useimmissa tapauksissa ja tutkii solujen kasvain voi auttaa selvittämään johon mutaatio (t) tapahtui ensin ja jotka mutaatiot tapahtui myöhemmin. Tämäntyyppinen tutkimus voi paikantaa mutaatioita, jotka johtavat syövän etäpesäkkeiden (kyky levitä muihin kudoksiin) vertaamalla mutaatioita soluissa, jotka matkusti muihin kudoksiin, joissa solut juuttunut kasvain.

Makroevoluutio, toisaalta, viittaa kehityksen korkeamman eliösystematiikan eli evoluutio esiintyvät korkeammalla tasolla kuin yhden ainoan lajin. Kun ajattelen makroevoluutioon, kuva fylogeneettistä puu tai elämän puusta tulee mieleen. Aiheena makroevoluutioon kattaa alkuperän laji, lajidivergenssi, ja yhtäläisyyksiä / eroja lajien. Tutkimus makroevoluutioon voidaan käyttää määrittämään, mikä tekee tiettyjen kasvilajien myrkyllisiä, kun taas toiset ovat syötäviä tai miksi jotkut eläimet ovat immuuneja taudin, kun taas toiset ovat alttiita. Tarkastelusta sukupuuttoon Homo lajien ymmärtää paremmin esivanhemmillemme vertaamalla kuinka erilaisia ​​taudinaiheuttajia välttää immuunijärjestelmän, aihe makroevoluutioon kattaa paljon kentällä.

Näistä eroista huolimatta molemmat mikroevoluutioon ja makroevoluutioon liittyy samoja periaatteita ja tapahtuvat samalla mekanismilla. Sekä mikroevoluutioon ja makroevoluutioon esiintyä seurauksena mutaatio. Perimän DNA on jatkuvasti sovelletaan alhainen mutaatio. Tämä on totta, onko solu 's DNA varastoidaan tumassa tai, jos se on aktiivisesti toisinnettavissa. Mutaatiot ovat muutokset nukleotidisekvenssissä, jotka aiheutuvat satunnaisesti vahinkoa tai virheitä replikaation aikana tai korjausta varten. Lisäksi, sekä makro- ja mikroevoluutio liittyy maahanmuutto, tai liikkumisen yksilöiden kesken väestö, sekä geneettisiä drift, tai satunnaisia ​​muutoksia taajuus tiettyjen ominaisuuksien tai mutaatioita populaation sisällä. Lopuksi molemmat mikroevoluutioon ja makroevoluutioon ovat tuotteita luonnonvalinnan. luonnonvalinta on leviäminen tai katoaminen piirre populaatiossa ajan (kautta lisääntynyt tai vähentynyt eloonjääminen tai lisääntyminen), joka johtaa muutokseen niiden genotyyppien frekvenssi populaatiossa.

Jotta voitaisiin paremmin ymmärtää luonnollinen valinta, voimme miettiä sitä yhteydessä geenimutaatio. Mutaatio genomista DNA: ta voidaan tuottaa yksi kolmesta tuloksia. Ensimmäinen mutaatio voi olla neutraali, mikä tarkoittaa, että ei ole todellista muutosta solun tai organismin esiintyy seurauksena mutaatiosta. Tämän tyyppinen mutaatio voidaan ylläpitää tai ne voivat kadota ajan (johtuu geneettisestä drift). Toinen mutaatio voi tuottaa myönteisen tuloksen, joka tuottaa tehokkaamman proteiinin tai antamalla jonkin muun etu solun tai organismin. Kolmas tyyppi mutaatio on haitallinen tai epäedullinen mutaatio. Tämän tyyppinen mutaatio on yleensä menetetty, koska solut tai organismit, jotka kantavat tämä mutaatio saattaa olla pienentynyt hinnat selviytymisen tai lisääntymisen.Eri alueita genomin sovelletaan erilaisia ​​hintoja mutaatio. Esimerkiksi alueilla, jotka eivät sisällä geenejä tai ei sekvenssit, jotka vaikuttavat geenit ovat mutaationopeudet että sama taajuus satunnaisia ​​virheitä. Toisaalta, kriittinen geeni on hyvin alhainen mutaationopeus, koska lähes mitään mutaatiota kriittinen geeni on vahingollista. Nämä geenit kutsutaan 'erittäin konservoituneita'. Sekvenssit erittäin konservoituneita geeneistä, kuten ribosomaalisesti proteiineja, voidaan tehdä vertailuja ja hypoteeseja makroevoluutioon on etäistä sukua organismien (kuten bakteerit ja eläimet).

Muut geenit ovat kehittyneet viime aikoina, ja se voi olla ainutlaatuinen tietylle organismeja. Analysoidaan järjestyksessä yhtäläisyyksiä näiden geenien voi antaa tietoa läheisten lajien (makroevoluutioon) ja voidaan jopa käyttää vertailla eroja populaatioiden tai yksilöiden saman lajin (mikroevoluutioon). Esimerkiksi influenssaviruksen kehittyy nopeasti, jotta immuunijärjestelmä tunnustamista. Siinä tapauksessa, influenssan, muutoksia (mutaatioita) on hemagglutiniiniproteiinia on viruksen pinnalla, joka auttaa viruksen välttää immuunijärjestelmän olisi edullista. Tutkiminen influenssan mikroevoluutioon aiheuttaman genomista mutaatioista kuoriproteiinit ilmoittaa tuotannon uusien influenssarokotteiden vuosittain.