Ero pilkkoutuminen ja FracturePilkkominen vs. Fracture

Vaikka on olemassa monia merkityksiä sanojen pilkkominen ja murtuma, on olemassa kaksi määritelmää, jotka keskittyvät geologia, tutkimus kiviä. Eri kivet ja mineraalit on erilaiset kemialliset rakenteet heille eri ominaisuudet, kuten väri, paino, tiheys, lujuus, ja selkeys. Pilkkominen ja murtuma viittaavat ominaisuuksiin kiviä, kun ne ovat rikki stressistä.

Tavalliselle ihmisen, ei välttämättä ole eroja siinä, miten kivet murtaa tai leikataan. Kuitenkin geologit jotka ovat erikoistuneet alan, on suuri ero, onko rock on murtunut tai kärsinyt pilkkominen. Jokainen mineraali maailmassa on joko murtumia tai pilkkominen. Jotkut mineraalit tunnistetaan pelkästään siten, että ne osoittavat pilkkominen tai murtumia.

Pilkkominen on tyyppi tauko joka tapahtuu pitkin heikon osan mineraali. Jos nämä mineraalit pudotetaan, tauot, jotka tapahtuvat ovat pitkin heikoimpien alueiden. Tämä on pilkkominen. Murtumat ovat taukoja, joita esiintyy, kun ei ole heikkoutta tietyllä mineraali lainkaan, mikä tarkoittaa, että ulkopuolinen lähde on aiheuttanut tauko. Kun murtuma tapahtuu, ei ole kahta kappaletta, jotka ovat samankaltaisia. Kaikki tulevat olemaan eri näkökulmista ja kokoja. On viisi erilaista tapaa pilkkominen, jotka sisältävät: yksi suunta, kaksisuuntaisen kolme suuntaava, kuutio, ja octahedral. Jos mineraali on yksi suunta pilkkominen, se kuorii kuin kerroksittain. 'Kaksi suuntaava' murtumat kahteen suuntaan, jotka ovat liittyneet kulmassa. Kolmiulotteinen tauot ovat taukoja kolmeen suuntiin kohtisuoraan kussakin. Kuutio pilkkominen tapahtuu, kun mineraali murtautuu muodoltaan kuutio, jossa on neljä kohtisuoraan. Octahedral pilkkominen tapahtuu, kun mineraali murtautuu monet pyramidit ja on vaikeinta havaita.Kuten pilkkominen on kahdenlaisia ​​murtumia; conchoidal ja ei-conchoidal. Conchoidal murtumia ottaa pyöreän muodon tauko, kuin jos pullo on rikki kentällä. Tämäntyyppiset murtumat ovat helppo nähdä ja hyvin yleistä tietynlaisia ​​mineraaleja. Non-conchoidal murtumat ovat erilaisia, että ne ovat satunnaisesti suuntiin ja muodostavat eri tasoissa ja pyörteitä alkuperäisestä rakenteesta. Kuten conchoidal murtumat, ne on helppo löytää tiettyjä mineraaleja. Mineraaleja, jotka yleisesti osoittavat merkkejä pilkkomisesta ovat: Halite, kiille, kalsiitti, ja maasälpää. Muita yleisiä mineraaleja, jotka ovat tunnettuja murtamisessa sisältävät kvartsia ja obsidiaani.
Yhteenveto:

Pilkkominen ja murtuma on kaksi soveltamisedellytyksestä mineraalien tutkitaan geologien. Pilkkominen on tapa tauon tapahtuu pitkin heikon tason mineraali, ja murtuma on tapa tauon tapahtuu pitkin vahva tasossa mineraali. Murtumat koskaan johtaa kaksi kappaleiden pikemminkin kaikki eri koot, muodot ja kulmat.
On olemassa kahdenlaisia ​​murtumien: ei-conchoidal ja conchoidal. On viisi eri pilkkominen: yksi suunta, kaksisuuntaisen kolme suuntaava, kuutio, ja octahedral.