Ero ja kapasiteetinVolume vs Kapasiteetti

Jos on kaksi termiä yleensä tiede useimmin keskenään käytössä ja merkityksessä, se ei ole muuta kuin volyymi ja kapasiteetin. Jotta saat käsityksen todellisia eroja näiden kahden asian välillä, tehkäämme vertailun niiden määritelmät.

Ensinnäkin, mitä tarkalleen tilavuus viittaa? Onko jotain on neste, kiinteä tai kaasu, tilavuus viittaa määrään kolmiulotteisessa avaruudessa, että se vie. Joitakin yleisimpiä tilavuusyksiköinä kuuluvat kuutiometriä litraa, millilitraa ja kuutiosenttimetreinä.

Toiseksi kyky viittaa kykyyn jotain pitää, vastaanottaa tai imeä. Se on samanlainen käsite tilavuuteen, mutta on olemassa muutamia eroja. Hyvä esimerkki havainnollistaa eroa kapasiteetin ja tilavuus, miten niitä käytetään lauseita. Tutustu seuraavat:

C Heliumkaasu Säiliön tilavuus on 12 litraa.

C Kaasu meidän kokeessa laajennettu kaksinkertaiseksi alkuperäiseen tilavuuteen.

Lauseessa esimerkeissä, tilavuus, jota käytetään kuvaamaan kolmiulotteisia objektin kokoa, joka oli kaasua. Samalla kyky viittasi tilavuuden että kaasusäiliö voisi pitää.Toinen esimerkki on, että kapasiteetti on kyky säiliön järjestää kaksi kupillista riisiä, kun taas samassa astiassa voi olla tilavuus 5 kuutiosenttimetriä '', joka viittaa paljon tilaa, että säiliö itse vie.

Yhteenvetona, tilavuus on viemää tilaa kappale itsessään, kun taas kapasiteetti viittaa ainemäärä, kuten neste tai kaasu, joka astia mahtuu.

Yhteenveto:

1. Volume on määrä viemää tilaa objekti, kun kapasiteetti on mitta objektin 's kyky pitää aineen, kuten kiinteä, neste tai kaasu.

2. Äänenvoimakkuus mitataan kuutiometriä yksiköissä, kun taas kapasiteetti voidaan mitata lähes kaikki muut yksikkö, kuten litraa, gallonaa, kiloa, jne